Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu a anuntat ieri ca fostul vicepremier Gheorghe Pogea (foto) ar putea fi numit "city manager" (administrator general de primarie) al Bucurestiului, ordonator de credite pentru proiectele initiate de primar
Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu a anuntat ieri ca fostul vicepremier Gheorghe Pogea (foto) ar putea fi numit "city manager" (administrator general de primarie) al Bucurestiului, ordonator de credite pentru proiectele initiate de primarie: soseaua de centura, pasajul subteran spre Otopeni, noi linii si statii de metrou. Videanu a declarat ca analizeaza posibilitatea de a-l numi pe fostul ministru de stat in functia de city manager al Bucurestiului, dupa ce va discuta aceasta propunere cu consilierii PNL si PD din CGMB. Potrivit lui Videanu, city managerul este "administrator unic, caruia i se pot delega competente de ordonator de credite". "Domnul Pogea este unul din managerii foarte buni din aceasta tara. La proiectele pe care le-am inceput in momentul de fata in Capitala, as avea nevoie de un om asa cum este domnul Pogea", a spus primarul Bucurestiului.
El a aratat ca trebuie construite soseaua de centura a Capitalei, un drum direct in Bucuresti de la Pasajul Basarab catre Piata Sudului, precum si o noua intrare in Capitala a Autostrazii Bucuresti-Pitesti, pe la Lacul Morii, care sa continue, pe Splaiul Dambovitei, pana la Autostrada Bucuresti-Constanta. Videanu a mai spus ca se va definitiva strategia de transport public, prin infiintarea unei Autoritati metropolitane de transport, care va defini metroul ca element de transport principal, iar autobuzele si tramvaiele vor fi secundare. Primarul a mai anuntat ca statiile de metrou trebuie sa fie mai multe si ca urmeaza sa se construiasca si linia de metrou Drumul Taberei-Pantelimon.
La randul sau, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu a declarat ca s-a reusit renegocierea contractului de mentenanta la metrou si ca in doua saptamani se vor repune in circulatie toate trenurile de metrou, iar circulatia cu acest mijloc de transport va reveni la normal.
Berceanu a declarat ca, pe 15 septembrie, se va da in folosinta un sistem de bariere conexate la Podul Otopeni, care va fluidiza traficul pe soseaua Bucuresti-Ploiesti. El a mai spus ca pe aceasta sosea se vor incepe, la 1 martie 2007, lucrarile la al treilea pasaj subteran, in zona Podului Baneasa. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.