Asa cum anuntase de ceva vreme, Narayana Murthy s-a retras la varsta de 60 de ani de la conducerea companiei pe care a fondat-o in urma cu un sfert de secol. Infosys, cunoscuta mai ales pentru serviciile de software oferite offshore companiilor strai
Asa cum anuntase de ceva vreme, Narayana Murthy s-a retras la varsta de 60 de ani de la conducerea companiei pe care a fondat-o in urma cu un sfert de secol. Infosys, cunoscuta mai ales pentru serviciile de software oferite offshore companiilor straine, a fost fondata de Murthy cu o investitie de 250 de dolari, pentru a ajunge la un capital de 20 de miliarde de dolari in anul curent. Desi este unul dintre cei mai de succes antreprenori din lume, Murthy este cunoscut pentru stilul modest de viata si pentru atentia pe care o acorda angajatilor sai. O practica obisnuita a sa era de a remunera angajatii companiei, de la cei din conducere pana la soferi sau electricieni, cu actiuni ale profitabilei companii. Pana acum cativa ani, patronul Infosys mergea cel putin o data pe saptamana cu autobuzul la serviciu si statea la aceeasi coada la bufet cu angajatii sai.
Toate acestea in ciuda faptului ca se declara un capitalist convins, explicand mereu ca Infosys este un exemplu perfect al beneficiilor care pot fi aduse de functionarea libera a pietei. In tinerete, Murthy fusese un socialist convins, dar se pare ca si-ar fi schimbat preferintele in urma calatoriilor sale in Europa in timpul anilor '70. Conducerea Infosys va fi preluata de directorul executiv Nandan M. Nilekani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.