22 August 2006 de Grupaj realizat cu ajutorul corespondentilor AMOS NEWS
Dambovita: 500.000 ROL - taxa de inscriere la Bac
Cei care nu au promovat in vara examenul de Bacalaureat mai au o sansa. A doua sesiune a examenului national a inceput ieri, cu proba orala de limba si literatura romana si se va incheia pe 1 s
Dambovita: 500.000 ROL - taxa de inscriere la Bac
Cei care nu au promovat in vara examenul de Bacalaureat mai au o sansa. A doua sesiune a examenului national a inceput ieri, cu proba orala de limba si literatura romana si se va incheia pe 1 septembrie cu proba la alegere. In judetul Dambovita au fost organizate trei centre de examinare, toate in Targoviste: la Grupul Scolar Voievoul Mircea, Grupul Scolar Constantin Brancoveanu si Liceul Ion Heliade Radulescu. Lucrarile vor fi corectate la Liceul Petru Cercel. Pentru cei care s-au inscris a doua oara consecutiv la examenul de Bacalaureat, Inspectoratul Scolar Dambovita a perceput o taxa de inscriere de 500.000 de lei vechi. Cei mai multi elevi care sustin BAC-ul in aceasta perioada in Dambovita, dau examen la limba si literatura romana. La aceasta materie s-a inregistrat procentul de promovabilitate cel mai scazut in prima sesiune..
Alexandra DAMIAN

Mehedinti: Cele mai multe accidente, datorate factorului uman
Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul IPJ Mehedinti a realizat un studiu privind dinamica evenimentelor de circulatie pe primul semestru al acestui an. In urma acestui studiu, concluziile ce se pot trage sunt ingrijoratoare. Astfel, majoritatea evenimentelor rutiere sunt provocate de factorul uman. Traversarea neregulamentara are cea mai mare pondere in producerea accidentelor rutiere, 27%. Cu un procent de 24%, viteza excesiva, conducerea imprudenta, cu 21% ocupa locurile 2 si 3 in categoria celor mai importante cauze ale producerii accidentelor. Neacordarea prioritatii se regaseste intr-un procent de 7% din totalul cauzelor accidentelor rutiere. Conducerea sub influenta alcoolului reprezinta aproximativ 6% dintre cauzele producerii accidentelor. Intr-un procent de 7% din totalul cauzelor se regaseste neasigurarea corespunzatoare a conducatorului auto, restul accidentelor produse fiind datorate altor cauze. Cea mai mare pondere este reprezentata de accidentele prin lovirea pietonilor (31%). Coliziunile dintre autovehicule reprezinta 24% din totalul mecanismelor de producere a accidentelor rutiere. 21% dintre accidentele rutiere s-au produs ca urmare a rasturnarilor autovehiculelor (in general datorita vitezei excesive si neadaptarii acesteia la conditiile de drum si trafic), urmate indeaproape de lovirile autovehiculelor de alte corpuri dure (18%).
Gabriel PREDA

Prahova: Incepe dotarea scolilor pentru noul an
Judetul Prahova beneficiaza, in aceasta perioada, de la peste 12 miliarde de lei vechi de la Ministerul Educatiei suma destinata dotarii bibliotecilor scolare din judet. La aceasta suma se mai adauga cate 70.000 lei de la fiecare elev prahovean. Astfel, fiecare unitate de invatamant beneficiaza, fara suma oferita de elevi, de circa 11 milioane de lei pentru achizitionarea de carte. Judetul Prahova a primit, de asemenea, peste 40 miliarde de lei vechi pentru dotarea cabinetelor scolare de chimie, fizica si biologie.
Alexandra DAMIAN

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Din tara.