In urmatoarele doua zile, ploile si vintul vor lua locul caniculei. In Moldova si in Dobrogea, cantitatile de ploaie vor depasi izolat 60-70 de litri/mp.

Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta, din cadrul Ministerului Mediului, a anuntat ca estul, centrul si sudul tarii vor avea parte de ploi si furtuni, in urmatoarele zile. Atentionarea meteorologica prevede ca, in intervalul 22-23 august, vremea va deveni instabila in aproape toata tara. In plus, pe arii extinse vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vintului, care vor lua aspect de vijelie.

„Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi 25-30 l/mp", potrivit prognozei meteo. In Muntenia, Dobrogea, Moldova si in jumatatea de est a Transilvaniei, izolat, se pot depasi 50-60 de litri pe metru patrat.

Inundatii in 17 judete

Prefecturile din judetele Constanta, Covasna, Galati, Harghita, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Suceava, Vaslui, Vrancea si Tulcea au primit avertizare hidrologica „cod galben". „Se vor inregistra scurgeri de apa importante de pe versanti, torenti si piraie. Totodata, vor fi cresteri de debite si niveluri ale riurilor cu posibile depasiri ale cotelor de atentie", potrivit avertizarii date de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.