Planurile cabinetulului de la Londra privind restrictionarea accesului romanilor si bulgarilor pe piata muncii din Regat sunt sustinute si de cetatenii Marii Britanii. Un sondaj de opinie publicat de „Sunday Times“ arata ca 77% dintre ce
Planurile cabinetulului de la Londra privind restrictionarea accesului romanilor si bulgarilor pe piata muncii din Regat sunt sustinute si de cetatenii Marii Britanii. Un sondaj de opinie publicat de „Sunday Times“ arata ca 77% dintre cetateni doresc ca Guvernul britanic sa stabileasca o limita stricta a numarului de imigranti care pot intra in tara in fiecare an.

John Reid, ministrul de interne, s-a declarat, ieri, convins ca opinia publica britanica este ingrijorata de aparitia unor tensiuni pe piata imobiliara si in serviciile publice, in cazul in care nu vor fi impuse restrictii privind imigrantii din Romania si Bulgaria, relateaza The Independent. „Nu cred in libera miscare a fortei de munca. Cred ca situatia trebuie tinuta sub control“, a subliniat ministrul. In aceste conditii, romanii si bulgarii care doresc sa munceasca in Marea Britanie ar putea fi nevoiti sa astepte pana la sapte ani dupa integrarea europeana a celor doua tari, comenteaza „The Independent“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.