Ieri, in jurul orei 6,57 (aceeasi la Bucuresti), in Delta Nilului, Egipt, s-a produs un grav accident feroviar in urma caruia au murit cel putin 80 de persoane, alte 150 fiind ranite. Nu este exclus ca bilantul sa creasca, dat fiind ca, din cauza col
Ieri, in jurul orei 6,57 (aceeasi la Bucuresti), in Delta Nilului, Egipt, s-a produs un grav accident feroviar in urma caruia au murit cel putin 80 de persoane, alte 150 fiind ranite. Nu este exclus ca bilantul sa creasca, dat fiind ca, din cauza coliziunii, unele vagoane au devenit armonica.
Tragedia s-a produs ieri dimineata, in zona Deltei Nilului, aproape de localitatea Qalyub, situata la aproximativ 20 km nord de Cairo. Doua trenuri circulau pe aceeasi cale ferata, spre capitala tarii, unul dinspre Mansura (130 km - nord de Cairo), iar celalalt de la Benha (50 km - nord de Cairo). Aproape de Qalyub, primul dintre ele a intrat cu toata viteza in celalalt, intrucat, nu se stie din ce motive, mecanicul n-a respectat semnalele luminoase de pe calea de rulare. In atari imprejurari, trenul de Mansura l-a percutat cu toata viteza pe cel care plecase din Benha, provocand bascularea mai multor vagoane si deraierea locomotivei. La fata locului, imaginile erau de cosmar: corpuri strivite intre rotile vagoanelor, bagaje alandala etc.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.