Banca Mondiala si Comisia Europeana au solicitat in aceasta saptamana Ministerului Economiei si Comertului (MEC) sa inchida termocentralele cu costuri mari si sa le stearga datoriile, iar un raspuns oficial privind situatia Termoelectrica ar putea fi
Banca Mondiala si Comisia Europeana au solicitat in aceasta saptamana Ministerului Economiei si Comertului (MEC) sa inchida termocentralele cu costuri mari si sa le stearga datoriile, iar un raspuns oficial privind situatia Termoelectrica ar putea fi formulat pana la sfarsitul lunii, a declarat ministrul Economiei, Codrut Seres, transmite Mediafax. Potrivit ministrului vor fi inchise doar anumite grupuri vechi ale termocentralelor, care au un randament redus. "Este vorba de un grup de la Borzesti, unul de la Doicesti si unul de la Braila", a precizat Seres. In ceea ce priveste stergerea datoriilor Termoelectrica, ministrul Economiei a declarat ca asteapta de la Bruxelles scrisoarea oficiala in care sa se comunice un raspuns in aceasta problema. "Mentioneaza de scrisoarea aceasta si Banca Mondiala, care spune ca interventia privind ajutorul de stat pentru Termoelectrica va veni la sfarsitul acestei luni. Consiliul Concurentei, in baza acestei scrisori, va putea sa emita apoi o decizie", a afirmat Seres. Astfel, decizia privind stergerea datoriilor Termoelectrica, in valoare de circa 1,2 miliarde de euro, va apartine autoritatii romanesti pentru supravegherea concurentei, a adaugat ministrul. In opinia sa, stergerea datoriilor este justificata, intrucat Termoelectrica a inregistrat pierderi din cauza unor costuri nerecunoscute si nu ca efect al unui management defectuos. Ministrul Economiei a apreciat recent ca Termoelectrica va intra in faliment in cazul in care datoriile companiei nu vor fi sterse. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.