O retea care se ocupa cu procurarea si comercializarea ilegala de facturi fiscale personalizate a fost anihilata de politistii bucuresteni de la Serviciul de Investigatii Criminale al Politiei Sectorului 3.
Dupa ce in urma cu o luna au fost d
O retea care se ocupa cu procurarea si comercializarea ilegala de facturi fiscale personalizate a fost anihilata de politistii bucuresteni de la Serviciul de Investigatii Criminale al Politiei Sectorului 3.
Dupa ce in urma cu o luna au fost descoperite 5 persoane care ridicau astfel de documente fiscale, in baza unor imputerniciri falsificate, oamenii legii au ajuns si la coordonatorul intregii afaceri.
Potrivit anchetatorilor, in cursul lunii iulie a.c., Alexandru Stanici, 25 de ani, Luminita Apostol, 21 de ani, Nicolae Stefanoiu, Mariana Lixandru, 39 de ani, toti din Capitala, si Ioana Balan, 38 de ani, din judetul Prahova, au fost prinsi dupa ce au ridicat de la diverse tipografii din Bucuresti, autorizate de Imprimeria Nationala, 200 de topuri de facturi si chitante fiscale. Continuand cercetarile, ofiterii Serviciului Investigatii Criminale impreuna cu Serviciul de Investigare a Fraudelor al Sectorului 3 au stabilit ca cei in cauza erau racolati pentru desfasurarea acestor activitati ilicite de catre o persoana pe care o cunosteau sub apelativul "Nelu".
Tot in urma verificarilor, anchetatorii au mai aflat ca acelasi individ le-a mai racolat pe Maria V., 49 de ani din judetul Valcea si pe Nicoleta V., 38 de ani, din judetul Teleorman, pe care le-a determinat sa cesioneze in numele lor, diferite societati comerciale, gasite prin intermediul anunturilor de mica publicitate.
Ca afacerea sa mearga bine, "Nelu" i-a folosit pe cei 5 complici pentru a ridica facturile si chitantele fiscale pentru firmele cesionate, iar dupa obtinerea lor, barbatul le vindea la diversi comercianti ilegali din zona Colentina si Calea Dudesti. In urma cu doua zile, anchetatorii l-au prins si identificat pe "Nelu" in persoana lui Ionel Ghiban, 56 de ani din sectorul 2, fara ocupatie, cunoscut cu antecedente penale. Surse judiciare spun ca Ghiban a mai fost cercetat tot pentru astfel de fapte in urma cu cativa ani, iar in acest caz nu recunoaste nimic din ceea ce i se imputa.
Cu ocazia perchezitiei, la domiciliul lui Ghiban, oamenii legii au descoperit si ridicat in vederea continuarii cercetarilor, 15 stampile ale unor firme din Bucuresti, 3 stampile purtand antete de notariat public, parafe medicale si diverse inscrisuri.
Cercetarile sunt continuate de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei Sectorului 3 cu cel in cauza in stare de retinere sub aspectul savarsirii infractiunii de fals, uz de fals si evaziune fiscala. Surse din randul anchetatorilor ne-au declarat ca Ionel Ghiban face parte dintr-o grupare periculoasa de infractori care face legea in cartierul Pantelimon, dar si in zonele limitrofe ale Capitalei. Aceasta se ocupa cu incasarea taxelor de protectie, prostitutie, proxenetism si santaj, dar si cu atacuri violente indreptate impotriva rivalilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.