Ministerul Justitiei cere avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru suplimentarea posturilor de judecator la Tribunalul Bucuresti, unde completele de la sectiile civile sunt extrem de aglomerate. Ministerul Justitiei motiveaza cererea
Ministerul Justitiei cere avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru suplimentarea posturilor de judecator la Tribunalul Bucuresti, unde completele de la sectiile civile sunt extrem de aglomerate. Ministerul Justitiei motiveaza cererea prin faptul ca a crescut substantial volumul de munca pe primul trimestru al anului in curs, ca urmare a modificarilor Codului de procedura civila referitoare la competenta materiala a instantelor. Magistratii au reclamat de nenumarate ori aglomerarea, la Tribunalul Bucuresti completele de judecata intrand zilnic, in sedinta, cu cate 70-80 de dosare. Potrivit Mediafax, suplimentarea statului de functii este propusa de Ministerul Justitiei, insa CSM trebuie sa-si dea acordul. In sedinta din 22 august, plenul CSM va lua in discutie solicitarea ministerului. Totodata, Sectia pentru Judecatori a CSM va lua in discutie trei propuneri de numire in posturi de conducere la Tribunalul Bucuresti. Astfel, pentru postul de presedinte al Sectiei a III a civila este propus Mihai Andrei Gindac, pentru conducerea Sectiei a IV a civila este propusa Adina Cosma, iar ca presedinte al Sectiei a VI a comerciala va fi analizata propunerea privind-o pe Adina Cornea. MJ va cere CSM si avizul pentru infiintarea Tribunalului Ilfov si Judecatoriei Cornetu, a caror activitate va impune constituirea Parchetelor de pe langa cele doua in-stante. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.