strada Seceratiilor. Rromii adunati la Sibiu doreau, in prima instanta, sa dea foc palatului si sa-i aplice o corectie imparatului Iulian, intrucat s-au saturat sa-i mai plateasca taxa de protectie. Iulian s-a retras in curtea palatului sau si si-a l
strada Seceratiilor. Rromii adunati la Sibiu doreau, in prima instanta, sa dea foc palatului si sa-i aplice o corectie imparatului Iulian, intrucat s-au saturat sa-i mai plateasca taxa de protectie. Iulian s-a retras in curtea palatului sau si si-a luat chiar o sabie pentru a se apara.
"Vrem toti sa mergem pe casa lui sa-i dam foc, fara discutie, tot vrea de la mine 50 de milioane in fiecare luna, i-am dat pana acum, nu mai pot, ca am 57 de ani, nu mai pot sa muncesc in turnatorie", a declarat unul dintre protestatari. Cum exista riscul ca acest conflict sa degenereze intr-o lupta de strada, a fost chemat pastorul Florin Cioaba, care este si presedintele Centrului Crestin al Rromilor. La insistentele acestuia, rromii ai parasit zona de conflict, fiind indrumati sa-si apere drepturile cetatenesti pe cale juridica. La fata locului a aparut si o echipa a politiei locale, care a luat primele declaratii de la cei ce au perturbat ordinea si linistea publica. "In primul rand exista lege, nimeni nu este mai presus de lege. Daca a gresit si daca e adevarat ca cere taxa de protectie, va fi tras la raspundere (...) Toata etnia rroma, nu numai din Sibiu, ci si din Craiova si din Targu Jiu, este terorizata de acest om. Iata ca astazi au vrut sa-i dea foc la casa pentru ca nu mai pot sa scape de el, toata ziua cere bani de la ei", a spus Florin Cioaba. Iulian Radulescu sustine ca acuzatiile rromilor sunt nefondate si ca el nu a facut altceva decat sa-i denunte la politie ca fac afaceri ilegale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.