Angajatorii care apeleaza la serviciile in munca ale somerilor cu varsta peste 45 de ani sau care sustin familii monoparentale beneficiaza, conform legii, de o suma egala cu un salariu de baza minim brut pe tara, timp de un an, informeaza Agentia Na
Angajatorii care apeleaza la serviciile in munca ale somerilor cu varsta peste 45 de ani sau care sustin familii monoparentale beneficiaza, conform legii, de o suma egala cu un salariu de baza minim brut pe tara, timp de un an, informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca. Potrivit Legii 76/2002, angajatorii care incadreaza diferite categorii de someri primesc anumite stimulente financiare sau scutiri de la plata cotizatiei la bugetul asigurarilor pentru somaj. Conditia pentru acordarea acestor facilitati este de a mentine angajate persoanele respective cel putin doi ani. De asemenea, cei care ofera locuri de munca persoanelor cu dizabilitati, le mentin angajate cel putin doi ani, primesc pentru o perioada de 12 luni, o suma egala cu un salariu minim brut pe tara, pentru fiecare persoana angajata. Totodata, angajatorii care incadreaza in munca someri, care la data angajarii mai au trei ani pentru a indeplini conditiile pentru a solicita pensia anticipata, primesc, lunar, o suma egala cu un salariu minim brut, acordata de la bugetul asigurarilor pentru somaj, informeaza Rompres.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.