Scandalul cu topoare si sabii petrecut in noaptea de vineri spre sambata, la Hotelul Flora din Mamaia, intre membrii unei grupari de interlopi a dat ocazia mai multor autoritati locale sa-si regleze conturile. In timp ce prefectul de Constanta, Danu

Scandalul cu topoare si sabii petrecut in noaptea de vineri spre sambata, la Hotelul Flora din Mamaia, intre membrii unei grupari de interlopi a dat ocazia mai multor autoritati locale sa-si regleze conturile. In timp ce prefectul de Constanta, Danut Culetu, il acuza pe primarul Radu Mazare ca ar insinua ca ar fi tinta si motivul acestui conflict, Politia judeteana emite un comunicat de presa in care este mentionat numele unui procuror care s-ar fi raliat cu unul dintre interlopi, cerand instantei eliberarea acestuia intr-un dosar de talharie. Reglarile de conturi, fie in stil barbar, prin batai de strada cu lanturi, bate, topoare si sabii, fie prin intermediul prefectului, primarului, politiei si parchetului, demonstreaza o stare conflictuala generalizata la nivelul orasului Constanta.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta au inceput, ieri, urmarirea penala impotriva a opt persoane identificate ca facand parte din grupul de agresori care a atacat, in noaptea de vineri spre sambata, Hotelul Flora din statiunea Mamaia. Este vorba despre Mihaita si Traian Vasea, Marius Iulian Ursoi, Cristi an Marian Gherghisan, Iusein Sali, Victor Serban, Florin Petrica Popescu si Elvis Hasurla - toti, potrivit surselor judiciare, facand parte dintr-o aripa a gruparii de interlopi „Vasea”, ultracunoscuta in municipiul Constanta si in statiunile de pe litoral. Impotriva acestora a fost declansata urmarirea penala pentru ultraj, distrugere, loviri si alte violente, fiind cercetati, la propunerea Parchetului, in stare de libertate. Potrivit anchetatorilor, cele opt persoane cercetate au ajuns in parcarea hotelului cu mai multe autoturisme, avand asupra lor mai multe obiecte contondente (topoare, sabii, rangi, surubelnite si bate), incercand sa forteze intrarea in hotel. In acel moment, mai multi bodyguarzi care asigurau paza hotelului, printre care Mihai Capatana, Turcan Ciprian si Florin Sarbu, au ripostat, intre cele doua grupari izbucnind bataia. In acest timp, receptionera hotelului, vazand ca lucrurile se precipita, mai ales ca bodyguarzii erau depasiti numeric, refugiindu-se in holul hotelului, a anuntat politia.

Declaratii contradictorii
Purtatorul de cuvant al IPJ Constanta, Maria Fetcu, a precizat ca politistii au ajuns la fata locului la mai putin de cinci minute de la primirea apelului de urgenta. Potrivit acesteia, „in timp ce organele de politie efectuau activitati de cercetare, in holul hotelului si-au facut aparitia Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Radu Mazare, primarul Municipiului Constanta, Alexandru Mazare, deputat PSD, si Sorin Strutinski, administrator al Hotelului Flora, iar Nicusor Constantinescu a facut afirmatia catre organele de politie aflate la fata locului ca 'in aceasta unitate hoteliera nu s-a intamplat nimic si nu se da nici o declaratie>>. Totusi, organele de politie au continuat activitatea de cercetare si au identificat participantii, stabilindu-se ca indicii acestui scandal constau in aceea ca, anterior, unii membri ai gruparii s-au certat intre ei”. Politistii mai sustin ca acest conflict putea degenera in ceva mult mai grav. De mentionat este faptul ca primarul Radu Mazare si presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu, sunt asociati la hotelul atacat.

Procuroarea Maria
Incidentul de acum doua nopti, soldat cu spargerea a catorva geamuri, a dat ocazia politistilor de a-si achita cateva polite mai vechi Procuraturii. Astfel, in comunicatul de presa al IPJ, se mentioneaza faptul ca doua dintre persoanele participante la scandal, Ciprian Turcan si Cristian Gherghisan, au ajuns la fata locului dupa stingerea conflictului, ultimul depunand insa plangere ca parte vatamata. Politistii spun ca acestia doi au fost retinuti, in urma cu doua saptamani, pentru comiterea infractiunii de talharie, insa au fost pusi in libertate de catre Curtea de Apel Constanta, intrucat „procurorul de sedinta, Calin Maria, s-a raliat cu avocatul apararii si a cerut instantei cercetarea acestora in stare de libertate, fara sa motiveze cererea in nici un fel”. Iata cum se regleaza conturile la nivelul institutiilor locale din Constanta. Suntem departe de a lua partea celor implicati in conflictul de acum doua nopti, insa nu putem sa nu sesizam nuanta critica a comunicatului de presa al IPJ, mai ales ca acesta mai contine si urmatoarea afirmatie: „Jenant este faptul ca partile vatamate si participantii neutri prezentati mai sus nu au cooperat cu organele de politie pentru aflarea cu celeritate a adevarului”.

Razbunarea lui Ursoi
Protagonistii scandalului de la Hotelul Flora sunt batausi de profesie. Bodyguarzi la diferite firme sau persoane private, „baietii” sunt spaima Constantei. Unii au antecedente penale si sunt cercetati pentru talharie. Altii sunt cunoscuti ca luptatori profesionisti. Scandalul de acum doua nopti are o motivatie cat se poate de simpla: Ursoi Iulian (foto), luptator de K1, bodyguard la Hotel Flora, a mancat bataie, in urma cu doua saptamani, de la interlopii Cristian Gherghisan si Ciprian Turcan, chiar in scoala de arte martiale pe care o conduce. Dupa bataie, a avut loc si o talharie, iar agresorii au fost arestati. Procurorul de sedinta a cerut instantei eliberarea lor, fapt ce s-a si intamplat. Astfel, spun surse judiciare, Ursoi si-a adunat gasca si s-a dus peste bodyguarzii de la Flora sa-si faca singur dreptate.

Clanul Vasea, in razboi cu primarul Radu Mazare


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.