IMM vor primi, in urmatorii sapte ani, fonduri in valoare de 580 milioane euro, se anunta in ultimul numar al buletinului de integrare europeana EU-RO Newsletter. Banii vor fi alocati in perioada 2007-2013 prin intermediul Fondului European pentru De
IMM vor primi, in urmatorii sapte ani, fonduri in valoare de 580 milioane euro, se anunta in ultimul numar al buletinului de integrare europeana EU-RO Newsletter. Banii vor fi alocati in perioada 2007-2013 prin intermediul Fondului European pentru Dezvoltarea Regionala.
Fondurile structurale si de coeziune vor fi acordate in scopul consolidarii si modernizarii sectorului productiv, pentru achizitionarea de servicii de calitate cat si pentru implementarea si certificarea sistemelor de management al calitatii si mediului. Finantarea se indreapta in special pentru realizarea conditiilor obligatorii pentru ca IMM sa poata sa supravietuiasca in conditiile concurentei dure de piata unica.
Pentru accesarea creditelor, pe langa Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM, vor fi infiintate si fonduri locale de garantare. Finantarile vor fi obtinute numai in baza prezentarii unor proiecte eligibile, in conformitate cu cerintele prezente in "Ghidul aplicantului", manual care se va redacta pana la sfarsitul anului si se va distribui tuturor beneficiarilor.
EU-RO Newsletter a fost lansat de Guvernul Romaniei la sfarsitul lunii iulie si se adreseaza, potrivit oficialitatilor, jurnalistilor, societatii civile, formatorilor de opinie, mediului de afaceri, administratiei, cetatenilor, tuturor celor interesati de integrarea europeana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.