Campania de demolare a teraselor ilegale din Parcul Herastrau, anuntata cu surle si trambite de edilii Capitalei, a fost un esec. Pornita din start drept una de imagine, actiunea a vizat doar doua-trei bodegi amarate, desfiintate de ochii lumii. Megaconstructia lui Mitica Dragomir de pe malul lacului n-a disparut, ci s-a extins, fara autorizatie, evident.

Actiunile Primariei Capitalei nu-si mai ating de mult scopul, asa ca nu a fost o surpriza atunci cand am constatat ca terasele si restaurantele de fite, construite pe fostele veceuri publice fara nici un fel de autorizatie, au ramas neatinse de ""furia"" buldozerelor municipalitatii. Revoltator este altceva. Constructia ilegala a deputatului PRM Dumitru Dragomir, de pe malul Lacului Herastrau este aproape gata. Pentru ca tot a fost facut fara nici un fel de aviz, investitorul a hotarat sa construiasca mai mult, asa ca si-a extins pontonul dupa bunul plac. Ieri se lucra de zor la amenajarea viitoarei locatii de lux, prima parte fiind aproape gata. Au fost puse geamurile, acoperisul si marmura.
INTERES. Primaria Capitalei si cea a Sectorului 1, pe raza caruia se afla Parcul Herastrau, si-au jucat propria carte. In prima faza, Primaria Sectorului 1 l-a amendat pe Dragomir cu 400 de milioane de lei si i-a trimis o somatie sa opreasca lucrarile. Actiunea trebuia continuata insa de Primaria Capitalei, mai exact de Administratia Lacuri si Parcuri, existand la baza si o dispozitie a edilului-sef, Adriean Videanu, prin care se cerea clar desfiintarea constructiei. Probabil ca acest lucru n-a contat pentru Virgil Carstea, directorul de la Lacuri si Parcuri, cel care teoretic trebuia sa puna in practica decizia primarului general. Zilele au trecut, iar terasa lui Dragomir a crescut, precum Fat-Frumos, intr-o zi cat altele in zece.
""N-am ce sa fac, acum noi ne judecam cu Dragomir. Cei de la Primaria Capitalei trebuie sa ia masuri. Acum constructia s-a extins evident fara autorizatie. Probabil ca nu exista interesul de a o demola"", ne-a spus Andrei Chiliman, edilul Sectorului 1.
RELATII. Insa terasa lui Dragomir nu este un caz aparte in Herastrau. Nici de restaurantele care se dau cu pretentii de pe cealalta parte a lacului nu s-a atins nimeni. Asta in conditiile in care nici unul nu functioneaza legal. N-au canalizare, toate dejectiile ajungand in lac, mai exact la cativa metri de luxoasele pontoane vizitate cu atata mandrie de lumea mondena a Capitalei, n-au autorizatie pentru extinderile pe care le-au facut pe mii de metri patrati, n-au avize de la Mediu, au doar relatii.
Jurnalul National a spus de la inceput ca, atat timp cat aceasta campanie de desfiintare a constructiilor ilegale din Herastrau va fi coordonata de Virgil Carstea, cel mai ""fin"" cunoscator al fenomenului, totul va fi un esec. Realitatea din teren a demonstrat acest lucru, la pamant ajungand doar cateva carciumi pricajite.

NU TREBUIA SA CONSTRUIASCA FARA AUTORIZATIE