Complotul de amploare dejucat in urma cu trei zile la Londra nu l-a facut pe John Reid, ministrul de interne, sa uite de problema imigrantilor din Romania si Bulgaria. Planurile lui Reid care prevad ca romanilor si bulgarilor sa li se interzica acce

Complotul de amploare dejucat in urma cu trei zile la Londra nu l-a facut pe John Reid, ministrul de interne, sa uite de problema imigrantilor din Romania si Bulgaria. Planurile lui Reid care prevad ca romanilor si bulgarilor sa li se interzica accesul pe piata muncii din regat, dupa aderarea la UE, incep sa fie sustinute de majoritatea membrilor cabinetului britanic.

John Reid examineaza planurile care prevad ca romanilor si bulgarilor sa li se interzica accesul imediat la piata muncii din Marea Britanie. Ambele tari se vor alatura UE la 1 ianuarie 2007, iar potentialul aflux de imigranti a provocat, de cateva saptamani, disensiuni in cabinetul de la Londra. Potrivit cotidianului „The Guardian“, ministrul de interne este sprijinit si de John Hutton, ministrul muncii si al pensiilor, care este de acord cu impunerea unor restrictii temporare pentru imigrantii din Romania si Bulgaria. Hutton a afirmat ca „Marea Britanie nu este pregatita din punct de vedere politic“ pentru un potential mare val de muncitori imigranti, mai ales ca numarul romanilor si al bulgarilor ar putea fi considerabil - 30.000 de persoane, conform un or prognoze recente. Desi problema afluxului de imigranti nu a fost ridicata in cabinetul britanic, „The Guardian“ afirma ca Reid si Hutton se bucura de un sprijin larg. O decizie este asteptata in octombrie si ar putea reflecta ce decid si alte tari membre UE. Margaret Beckett, ministrul de externe, si Geoff Hoon, ministru pentru afaceri europene, se opun insa inchiderii pietei muncii pentru romani si bulgari, considerand ca Londra trebuie sa-si mentina politica usilor deschise pentru muncitorii din UE.

Apropierea de tari 'periculoase>> - un motiv in plus


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.