Noul duo de la conducerea Poloniei este pe cale de a crea o noua problema in spatiul european. De data aceasta este vorba despre delicata problema a mostenirii celui de-al doilea Razboi Mondial si raporturile dintre Germania si Polonia in acest conte
Noul duo de la conducerea Poloniei este pe cale de a crea o noua problema in spatiul european. De data aceasta este vorba despre delicata problema a mostenirii celui de-al doilea Razboi Mondial si raporturile dintre Germania si Polonia in acest context.
Joi, 10 august, la Berlin s-a deschis o noua expozitie despre suferinta germanilor dupa cel de-al doilea Razboi Mondial si persecutiile la care au fost supusi. In special, este vorba despre soarta a milioane de germani care au fost expulzati din casele lor din Estul Europei in perioada postbelica, informeaza EUObserver.
Fratii Kaczynski, aflati la conducerea Poloniei, si-au exprimat deja temerea ca expozitia ar putea influenta perceptia publica asupra mostenirii celui de-al doilea Razboi Mondial.
Gemenii se tem ca germanii ar putea incepe sa fie vazuti ca victime, iar nu ca "criminali" asa cum ar fi corect. Liga Germana a Expulzatilor are chiar in vedere crearea unui centru permanent in memoria celor 12 milioane de germani expulzati din Europa de Est, dar presedintele si prim-ministrul polonez se opun deschiderii acestui centru, declarand ca relatiile dintre cele doua tari ar functiona mai bine daca expozitia nu ar exista.
Acest ultim incident diplomatic este doar ultimul dintr-o serie de manifestari nationaliste ale conducerii poloneze, care au starnit reactii pe masura din partea germanilor si a altor europeni.
Saptamanile trecute, un ziar german a publicat o satira despre fratii Kaczynski, referindu-se la presedintele polonez cu apelativul "cartof".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.