Cetatenii din Europa de Vest incep sa descopere ca Delta Dunarii poate surprinde turistii prin salbaticia locurilor, dar si prin stilul de viata al locuitorilor. Intr-un articol aparut ieri in publicatia britanica Sunday Times, Andrew Eames spune cit
Cetatenii din Europa de Vest incep sa descopere ca Delta Dunarii poate surprinde turistii prin salbaticia locurilor, dar si prin stilul de viata al locuitorilor. Intr-un articol aparut ieri in publicatia britanica Sunday Times, Andrew Eames spune cititorilor ca nu este nevoie sa te duci pana in Africa pentru a cauta locuri exotice deoarece apele celui mai lung fluviu din Europa adapostesc din abundenta, pesti si pasari fabuloase. Autorul articolului, structurat ca un "jurnal de calatorie", vede Delta ca pe un loc salbatic, plin de diverse specii de pasari si de pesti, dar si de oameni interesanti, care traiesc pe insule si se hranesc doar cu peste. Potrivit Sunday Times, companiile turistice din vest incep sa vada Delta ca pe o viitoare destinatie turistica, datorita imbunatatirii transportului si construirii unor noi hoteluri. Sunt prezentate locatii de cazare, specii de cormorani, meniurile foarte sanatoase oferite in restaurantele din Delta si minunatele canale pe care se poate calatori sau pescui. Autorul isi incheie articolul prin mentionarea faptului ca nu a alocat destul timp pentru a vedea Delta Dunarii, dar ca pana recent nici nu stia de existenta unui asemenea loc atat de aproape de Europa.
Delta Dunarii este in patrimoniul UNESCO inca din 1991 si, potrivit datelor UNESCO, este un monumet natural de o valoare universala incontestabila. Delta Dunarii are peste 300 de specii de pasari, 160 de specii de pesti si adaposteste specii rare de animale. In perioada 2007-2013, Romania trebuie sa investeasca 18 miliarde de euro in infrastructura de mediu, doar patru miliarde fiind asigurate din fonduri comunitare. Investitiile trebuie sa vizeze, printre altele, dezvoltarea durabila a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.