Intr-un context in care sportul romanesc moare de foame, iar lipsa fondurilor financiare duce catre colaps, primul-ministru Calin Popescu Tariceanu a „inventat“ o noua directie in cadrul Agentiei Nationale pentru Sport: Directia Programe

Intr-un context in care sportul romanesc moare de foame, iar lipsa fondurilor financiare duce catre colaps, primul-ministru Calin Popescu Tariceanu a „inventat“ o noua directie in cadrul Agentiei Nationale pentru Sport: Directia Programe Social Educative si Institutii Publice cu Atributii in Dezvoltarea Educatiei Fizice si Sportului! Totul a fost parafat in organigrama clubului incepand cu data de 19 iulie, dar nimeni nu cunoaste cu exactitate cu ce se va ocupa noua directie. Un lucru este clar, numele noului director: Lucian Vasiliu!

Dragostea lui Calin Popescu Tariceanu pentru sport a fost demonstrata acum doi ani : „Sportul nu face parte din primele zece prioritati ale Guvernului“. Si a avut dreptate. De-a lungul timpului sportul s-a scufundat, incet, dar sigur, nefiind departe sa cunoasca soarta Titanicului, iar noi am inceput sa cautam performantele prin cartile de istorie si sa traim din amintiri. Daca pana la instalarea lui Tariceanu bugetul acordat sportului crescuse de la an la an, in 2006, el a fost mai mic! Reducerile operate de Executiv s-au rasfrant asupra bugetelor federatiilor, ceea ce l-a pus pe presedintele Agentiei Nationale pentru Sport sa purceada la a scoate 100 de miliarde de la fondul de investitii, din cele 130 existente, si sa imparta banii tuturor ramurilor sportive aflate la restriste. Decizia lui Florian a fost de fapt un moment de slabiciune, intrucat presedintele ANS trebuia sa se lupte pentru sport inainte de aprobarea bugetului. Chiar si asa, banii nu ajung pentru acest an, lucru confirmat si de Florian.

Fara bani, fara Izvorani
O alta lovitura a lui Tariceanu asupra sportului a fost incetarea finantarii Complexului Sportiv de la Izvorani. Brusc, fara explicatii suplimentare din partea Guvernului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.