Un sondaj de opinie publicat luni de cotidianul Nationen si citat de Mediafax arata ca numarul norvegienilor care ar dori ca tara lor sa devina membra UE este din ce in ce mai mare. Majoritatea norvegienilor continua insa sa se opuna aderarii tarii l
Un sondaj de opinie publicat luni de cotidianul Nationen si citat de Mediafax arata ca numarul norvegienilor care ar dori ca tara lor sa devina membra UE este din ce in ce mai mare. Majoritatea norvegienilor continua insa sa se opuna aderarii tarii lor la Uniune. Astfel, 46,8% dintre cei intervievati au declarat ca nu isi doresc ca tara lor sa faca vreodata parte din UE, 43% se arata deschisi spre aceasta idee, iar 10,3% sunt nehotarati. Conform noului sondaj, numarul opozantilor UE este numai cu aproximativ 4% mai mare decat cel al sustinatorilor, fata de o diferenta de 10% in luna iunie. Cresterea numarului norvegienilor euro-optimisti ramane fara explicatie deocamdata. Divizarea aproape egala acum a societatii intre pozitii pro si contra integrare se reflecta si in guvern, partidul de stanga aflat la guvernare fiind incapabil sa isi formuleze o pozitie unitara referitor la aderare. Norvegienii au respins deja de doua ori integrarea, prin referendumurile din 1972 si 1994.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.