de care se minuna si Nica a Petrei in povestirile sale. Poate pentru ca lumea de-acolo era prea saraca. Sau prea suspicioasa? ("Apai, domsoara, la mata, la Bucuresti, cresc di tate. Noi sa-ti dam?") Nici macar gazda mea, tanti Anica, nu m-a ospatat c
de care se minuna si Nica a Petrei in povestirile sale. Poate pentru ca lumea de-acolo era prea saraca. Sau prea suspicioasa? ("Apai, domsoara, la mata, la Bucuresti, cresc di tate. Noi sa-ti dam?") Nici macar gazda mea, tanti Anica, nu m-a ospatat cu bucate alese. Ba, din contra, mai "pitea" de la mine cate un ou comunist (fara galbenus, adica) sau vreun pachet de unt castigat dupa ore lungi de stat la coada. Doua lucruri am invatat insa de la ea: sa mananc porumb copt in jar si sa tai mamaliga cu ata. Mi-e dor de mamaliga "seea" vartoasa, de culoarea painii rumenite, framantata bine cu facaletul in ceaunul de pe plita. Nu semana deloc cu terciul de Bucuresti, moale si galben ca puful de puisor. Mamaliga lui tanti Anica "avea vana", dupa cum spunea ea, era satioasa si bogata. si era nevoie de doua brate zdravene, obisnuite cu harletul, ca sa apuce ceaunul de urechi si sa-l rastoarne pe fundul de lemn si, asa aburinda cum era, sa taie mamaliga in patru cu ata - cu o precizie de bisturiu. Mamaliga lui tanti Anica - cu atat m-am desfatat eu din bogatia culinara a Moldovei!

Budinca de malai cu ciupercisi sos de rosii


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.