Vicepresedintele PIN Lavinia Sandru a facut ieri o dezvaluire socanta: deputatul liberal Mona Musca are dosar de colaborator al fostei Securitati. Sandru a spus ca are aceste informatii din surse apropiate CNSAS, care i-au confirmat ca dosarul Monei
Vicepresedintele PIN Lavinia Sandru a facut ieri o dezvaluire socanta: deputatul liberal Mona Musca are dosar de colaborator al fostei Securitati. Sandru a spus ca are aceste informatii din surse apropiate CNSAS, care i-au confirmat ca dosarul Monei Musca ar fi ajuns ieri pe masa Colegiului. Declaratiile incendiare ale vicepresedintelui PIN vin in continuarea afirmatiilor facute de seful ei de partid, Cozmin Gusa, care a sustinut ca mai multi politicieni au dosare de Securitate, printre care doi fosti premieri, actuali ministri si lideri de la varful UDMR. Contactata de Realitatea TV, Lavinia Sandru si-a manifestat parerea de rau fata de situatia Monei Musca, "pe care multi au vazut-o ca pe un simbol in politica romaneasca". "Mi-am manifestat parerea de rau. Era un model in politica romaneasca, un adevarat simbol al femeii in politica, imi pare rau, dar nimeni nu-i perfect", a spus Lavinia Sandru. Aceasta a spus ca i s-a parut neobisnuit ca Mona Musca sa nu fie prezenta la manifestarile din Delta Dunarii, la care fusese invitata si la care s-a prezentat inclusiv presedintele Traian Basescu. "O stiam infocata in ceea ce priveste actiunile de ecologizare a Deltei" a mai spus Sandru.
CNSAS nu confirma
CNSAS nu a confirmat si nici nu a infirmat informatiile Laviniei Sandru. "Nu pot sa spun nimic", a spus Mircea Dinescu, membru CNSAS. "Sunt in concediu, sunt pe malul marii, nu pot sa va spun nimic", a continuat Dinescu. "Lavinia Sandru e parlamentar. Daca a facut aceste declaratii in timpul mandatului de parlamentar este problema ei. CNSAS nu poate confirma nici una dintre aceste afirmatii, care ar ridica semne de intrebare asupra unei persoane. CNSAS este ultimul care poate participa la aceasta actiune de intretinere a unor speculatii privind dosarele de urmarire sau de retea care apartin politicienilor", a comentat si purtatorul de cuvant al CNSAS, Cazimir Ionescu.
"Sunt surprinsa"
Deputatul PNL Mona Musca se declara "surprinsa" de afirmatiile Laviniei Sandru: "CNSAS-ul nu m-a contactat in legatura cu vreun document sau dosar care sa ma priveasca. Nu cunosc ce ar putea sa contina arhivele fostei Securitati in legatura cu mine. Am facut demersuri la CNSAS pentru a determina existenta si natura presupuselor documente. In masura in care exista asemenea documente sau dosare, le voi face publice din respect pentru adevar si interesul public. Principiul transparentei ne impune tuturor oamenilor politici sa procedam in acest fel", a subliniat Mona Musca, intr-un comunicat remis redactiei. (R.A.; V.D.; O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.