Constantin Tanasescu, doctorul care a reusit sa-l elibereze pe Omar Hayssam din arest doar in baza celebrei adeverinte medicale, continua sa sfideze autoritatile. De o asemenea scutire medicala, nici o invatatoare de la clasa I nu ar fi tinut cont,

Constantin Tanasescu, doctorul care a reusit sa-l elibereze pe Omar Hayssam din arest doar in baza celebrei adeverinte medicale, continua sa sfideze autoritatile. De o asemenea scutire medicala, nici o invatatoare de la clasa I nu ar fi tinut cont, ci doar ar fi facut-o ghemotoc si ar fi aruncat-o in capul elevului chiulangiu. Cu atat mai mult, cu cat ridicolul act medical (fara numar de inregistrare, fara parafa Penitenciarului Rahova si semnatura directorului) a fost folosit intr-un dosar de terorism. Comisia de Disciplina care l-a asteptat ieri pe medicul-“certificat“ este formata din cinci membri, toti ofiteri. Dintre acestia, doi sunt numiti la propunerea sindicatului din Administratia Nationala a Penitenciarelor. Acestia i-au mai dat o sansa lui Tanasescu sa se disculpe, fixandu-i un nou termen. Sa speram ca este si ultimul.

In reteaua penitenciarelor se obisnuieste ca, atunci cand o persoana este cercetata disciplinar, sa se imbolnaveasca subit si sa intre in medical. A devenit chiar o practica.

Dincolo de toate anchetele care se fac la nivelul mai multor institutii, razbate cu acuitate o intrebare: a actionat docto rul Tanasescu la ordin sau hotararea de a-l scapa pe Omar din arest ii apartine numai lui? Daca da, atunci cine i-a dat dispozitia?


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.