Nu-mi dau seama daca este tipic sau atipic pentru un critic muzical, dar, personal, am simtit nevoia ca in concediu sa evit orice sursa de sunete muzicale, indiferent de genul in care se coaguleaza acestea, cautand unul dintre cele mai linistite colt
Nu-mi dau seama daca este tipic sau atipic pentru un critic muzical, dar, personal, am simtit nevoia ca in concediu sa evit orice sursa de sunete muzicale, indiferent de genul in care se coaguleaza acestea, cautand unul dintre cele mai linistite colturi de pe tarmul romanesc al Marii Negre. Acesta, evident, nu a fost Mamaia, dar statiunea ce poarta acest nume a fost cea care a generat, totusi, propria-mi exceptie de la regula si anume participarea la Festivalul national de creatie si interpretare Mamaia Copiilor editia a VI-a si care a fost si de aceasta data un festival reusit. Din cei aproape 1000 de copii participanti la etapa finala de preselctie proces desfasurat in buna masura cu contributia posturilor regionale ale S.R.R. au fost selectionati 50 de copii, 17 la fiecare categorie de varsta.
Grupa cu cele mai savuroase evolutii a fost cea intre 4 si 7 ani, cistigatoare fiind micuta Ingrid Oana Irimia din Iasi. La grupa a doua intre 8 si 12 ani concurenta a fost foarte dura, mai multi participanti fiind veritabili candidati la podium, de altfel una dintre castigatoarele trofeului Mamaia Copiilor fiind data de aceasta categorie si anume Mihaela Chisnencu din Chisinau, pe locul intai situandu-se Diana Prepelita din Iasi. Si grupa mare, 13-18 ani, ne-a oferit cateva surprize placute, lidera clasamentului Farkas Kinga din Lupeni fiind si ea distinsa cu Marele Premiu (ex aequo), iar locul I revenindu-i Orianei Lavinia Istrate din Iasi. Problema acestei categorii ramane aceea ca adolescentele in cauza au o alura ce aminteste tot mai putin de copilarie. Poate ca ar trebui luata o data hotararea de a cobori plafonul de varsta pana la 14 ani, pentru ca altfel pot aparea tot mai multe situatii amuzante, uneori poate chiar penibile, in care este tot mai greu sa intelegi de ce vocea respectiva concureaza la Mamaia Copiilor. S-au acordat numeroase premii speciale, unele dintre acestea cele venite din partea Radiodifuziunii si respectiv Televiziunii Romane revenind chiar ocupantilor locurilor I la interpretare si la creatie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.