Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins, ieri, exceptia ridicata de avocatii lui Dinu Patriciu referitoare la prezentarea materialului de urmarire penala in dosarul Rompetrol.
Potrivit Mediafax, in aces
Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins, ieri, exceptia ridicata de avocatii lui Dinu Patriciu referitoare la prezentarea materialului de urmarire penala in dosarul Rompetrol.
Potrivit Mediafax, in aceste conditii, urmatoarea audiere a omului de afaceri va avea loc potrivit programului stabilit anterior. Dinu Patriciu s-a prezentat, miercuri dimineata la Parchetul instantei supreme unde procurorii trebuiau sa ii prezinte prima parte din materialul de urmarire penala. Intalnirea omului de afaceri cu anchetatorii a durat aproximativ 50 de minute intrucat aparatorii lui Patriciu au ridicat o exceptie procedurala.
Concret, exceptia se referea la nefinalizarea anchetei din dosarul Rompetrol. Dinu Patriciu sustine ca aceasta investigatie nu a fost finalizata, intrucat inca se mai fac expertize financiare, audieri in dosar si acte de urmarire penala.
Reactia Rompetrol
In schimb, Grupul Rompetrol sustine ca nu a fost instiintat de decizia procurorilor. "Nu putem comenta atata vreme cat nu am fost instiintati de Parchet cum a fost solutionata cererea depusa miercuri de avocatii companiei. Consideram ca informatia aflata de jurnalisti este, probabil, eronata, nefiind posibil ca procurorii sa aleaga sa ignore o prevedere legala imperativa clara, mai ales atata vreme cat li s-a atras atentia asupra acesteia din timp. Speram ca in cele din urma procurorii DIICOT sa accepte si sa respecte procedurile legale care le reglementeaza atributiile, precum si spiritul reformei judiciare, asa incat sa nu mai foloseasca aceasta practica, de a comunica stadiul si evolutia dosarului mai intai presei si abia apoi partilor implicate in dosar", se arata intr-un comunicat al companiei Rompetrol. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.