""Zilele trecute, intr-un restaurant, in mijlocul multimei mediocre si indiferente, am avut dintr-o data isbitura delicioasa, fiorul marei frumuseti. Mi se intampla rar, ca sufletul meu educat in contemplarea capodoperelor, avid de frumos si
""Zilele trecute, intr-un restaurant,
in mijlocul multimei mediocre si indiferente, am avut dintr-o data isbitura delicioasa, fiorul marei
frumuseti. Mi se intampla rar,
ca sufletul meu educat in
contemplarea capodoperelor,
avid de frumos si pasionat de linie, sa primeasca dintr-o data, acea sguduire ce se ridica pana la extaz, a contemplarei perfectiei. Acea emotie de o calitate atat de rara si pe care in tarile unde sunt muzee, in strainatate, ma duceam sa mi-o produc ca vitiosul ce-si cumpara droga favorita. Dar la noi nu se gaseste nici Poarta de bronz a lui Ghiberti de la Baptisterul din Florenta, nici fatada magnifica a Catedralei San Marc, nici Sfantul Ion al lui Leonardo, nici San Pietro in Vaticano, nici golful Napoli, nici Notre Dame, nici una din capodoperele absolute ale naturei sau artei, care fac ca inima sa-mi bata cu acea intensitate delicioasa, in infiorarea marei frumusetia€¦ (...)""
(Realitatea Ilustrata
din 7 august 1930)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.