Gruparea Patriciu-Tariceanu - Olteanu este o "adevarata Coloana a cincea" a PSD si PRM, care a actionat si actioneaza pentru discreditarea PNL, dezvaluirile facute in ultimul timp in presa indreptatind din ce in ce mai mult aceasta caracterizare, a d
Gruparea Patriciu-Tariceanu - Olteanu este o "adevarata Coloana a cincea" a PSD si PRM, care a actionat si actioneaza pentru discreditarea PNL, dezvaluirile facute in ultimul timp in presa indreptatind din ce in ce mai mult aceasta caracterizare, a declarat ieri fostul presedinte al PNL Valeriu Stoica. Aceasta pozitie este cea mai dura pe care Stoica a lansat-o la adresa premierului Tariceanu si a apropiatilor acestuia. "Dezvaluirile facute in ultimul timp in presa indreptatesc din ce in ce mai mult concluzia potrivit careia gruparea Patriciu-Tariceanu-Olteanu este o adevarata Coloana a cincea (n.r. -denumire generica pentru spioni si sabotori in spatele frontului, in timp de razboi) a PSD si PRM, care a actionat si actioneaza pentru discreditarea PNL", a spus Stoica, comentand informatiile din presa centrala despre sponsorizarile oferite PSD, in ultima campanie electorala pentru alegerile generale, de catre doua firme controlate de omul de afaceri Dinu Patriciu.
Citat de Mediafax, fostul lider al PNL a vorbit si despre "metodele de hipnoza colectiva", folosite "cu succes" in partid de catre omul de afaceri liberal, presedintele PNL si presedintele Camerei Deputatilor. "Este momentul ca liberalii sa nu mai fie victima metodelor de hipnoza colectiva pe care aceasta grupare le-a folosit cu succes pana in prezent. Daca PNL nu ii gaseste luciditatea, risca sa aiba soarta PNTCD", a conchis fostul presedinte al PNL.
Sponsorizarile lui Patriciu
Omul de afaceri Dinu Patriciu, membru al PNL, a confirmat miercuri ca doua firme la care are actiuni au sponsorizat PSD si PNL in timpul campaniei electorale din 2004, subliniind ca nu el personal a facut aceste donatii. Dinu Patriciu a facut aceasta declaratie dupa terminarea intalnirii cu procurorii in dosarul Rompetrol, el raspunzand intrebarilor presei legate de un material publicat in presa centrala. "E perfect adevarat ca doua firme la care am actiuni au sponsorizat aceste partide. Nu este nimic ilegal in asta si cred ca au facut foarte bine administratorii firmelor respective cand au aprobat aceste sponsorizari care au echilibrat donatiile facute catre mediul politic", a spus Dinu Patriciu. Intrebat daca sponsorizarea catre PSD a fost mai mare decat cea catre PNL, asa cum a relatat presa, Patriciu si-a exprimat indoiala ca raportul financiar intre aceste sponsorizari ar fi favorabil social-democratilor. Potrivit presei centrale, doua din firmele controlate de omul de afaceri liberal Dinu Patriciu "au sponsorizat principalul inamic politic al PNL in anul electoral 2004. Firma de publicitate <<Odyssey Communication>> SRL si firma <<Global Security Consulting>> SRL, controlate de <<Rompetrol Holding>> si, respectiv, de <<Rompetrol Logistic>>, au donat aproape 2 miliarde de lei Partidului Social Democrat (PSD). Banii urmau sa finanteze campania electorala a PSD din alegerile generale din toamna anului 2004".
In articol se arata ca Odyssey Communication a donat PSD, potrivit Monitorului Oficial, 991,8 milioane de lei, la data de 17 iunie 2004, iar Global Security Consulting SRL a varsat 1 miliard de lei, la aceeasi data, imediat dupa primul tur de scrutin al alegerilor locale si ca "guvernarea PSD a rezolvat problema uriaselor datorii la bugetul de stat (peste 600 de milioane de euro)" ale Rompetrol. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.