Marian Oprisan ar putea fi revocat in curand din fruntea Consiliului Judetean (CJ) Vrancea, avand in vedere faptul ca reprezentantii Coalitiei guvernamentale, alaturi de alesii PNG, au reusit sa obtina majoritatea atat in CJ, cat si in Consiliul Muni
Marian Oprisan ar putea fi revocat in curand din fruntea Consiliului Judetean (CJ) Vrancea, avand in vedere faptul ca reprezentantii Coalitiei guvernamentale, alaturi de alesii PNG, au reusit sa obtina majoritatea atat in CJ, cat si in Consiliul Municipal Focsani. Liderul PNL Vrancea, deputatul Nini Sapunaru, sustine intr-un comunicat de presa ca obtinerea majoritatii ar putea fi primul pas in batalia cu Oprisan. Sapunaru mentioneaza ca a fost constituita o comisie de analiza si verificare a activitatii conducerii CJ, care se va ocupa de: contractele in derulare, administrarea patrimoniului, delegarea competentelor in aparatul de specialitate, verificarea cheltuielilor efectuate de presedintele CJ Vrancea in actualul mandat. Seful liberalilor vranceni solicita sprijinul intregului spectru politic din judet si al reprezentantilor societatii civile in lupta deschisa cu coruptia si necinstea inscaunate la conducerea CJ. "A venit timpul ca acesta sa plateasca pentru ilegalitatile si abuzurile facute timp de 12 ani", afirma deputatul liberal in comunicat.
Consilierii isi vor pierde mandatul
Consilierii judeteni de la Vrancea care au plecat de la PSD isi vor pierde mandatul si vor suferi consecintele legii, a declarat, joi, senatorul PSD Cristian Diaconescu, purtatorul de cuvant al social-democratilor. "Jocul politic in care s-au lasat angrenati consilierii judeteni de la Vrancea, care au plecat la PD si PNL nu le ofera o perspectiva foarte indeparata acestora. Ei isi vor pierde mandatul de consilier judetean", a spus Diaconescu. Purtatorul de cuvant al PSD este de parere ca "alegerea acestei variante nu-i va scuti de consecintele legii pe acei consilieri". In ultimele saptamani, sase consilieri judeteni alesi pe listele PSD Vrancea au trecut la PNL si PD, trei dintre ei semnand declaratii de apartenenta atat la PSD, cat si la PNL sau PD. Astfel, PSD a pierdut majoritatea in CJ, Alianta DA avand 17 consilieri, PSD-12 consilieri, Partidul Conservator-trei si PNG-CD-un consilier.
Legea 249/2006 de modificare si completare a Legii 393/2004 privind statutul alesilor locali prevede ca in astfel de situatii, de declarare a apartenentei la doua partide, alesii judeteni isi pierd mandatele. Dar, cei trei consilieri au sustinut, in declaratii date la un notar, ca au semnat adeziunile la PSD "prin constrangere", fara a mai da alte explicatii. In replica, Oprisan a inregistrat la CJ o adresa prin care solicita constatarea incetarii mandatelor de consilieri a celor sase, in baza prevederilor Legii 249/2006. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.