Cinci sculptori profesionisti participa la Simpozionul International de Sculptura "Constantin Brancusi", deschis, marti, la Targu-Jiu, prilej de omagiere a parintelui sculpturii moderne, cu ocazia aniversarii a 130 de ani de la nasterea sa, in Hobita
Cinci sculptori profesionisti participa la Simpozionul International de Sculptura "Constantin Brancusi", deschis, marti, la Targu-Jiu, prilej de omagiere a parintelui sculpturii moderne, cu ocazia aniversarii a 130 de ani de la nasterea sa, in Hobita Gorjului, transmite corespondentul ROMPRES.
Cei cinci sculptori sunt: Ion Bandarau, cenzor al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, Ivan Kanchev, din Bulgaria, Nikola Kolja Milunovic, din Serbia, Egidio Iovanna, din Italia, si Daisaku Hayashi, din Japonia.
Timp de o luna de zile, participantii la simpozionul aflat la cea de-a VI-a editie isi vor desfasura activitatea de creatie pe Digul Jiului, in Gradina Publica, ce adaposteste majoritatea operelor brancusiene.
Lucrarile artistilor, realizate din travertin, vor fi amplasate in parcurile din Targu-Jiu situate in zonele Debarcader, Lido si Savinesti, pe pozitii anterior stabilite de organizatori si participanti.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.