acestia si-au orientat atentia catre investitii pe piata imobiliara, sporindu-si numarul de case si terenurile, altii au devenit patimasi jucatori la bursa. si mostenirile au ramas la moda, rotunjindu-le veniturile in mod consistent. Altora le-au cre
acestia si-au orientat atentia catre investitii pe piata imobiliara, sporindu-si numarul de case si terenurile, altii au devenit patimasi jucatori la bursa. si mostenirile au ramas la moda, rotunjindu-le veniturile in mod consistent. Altora le-au crescut conturile bancare vazand cu ochii, adunand intr-un an de zile o adevarata avere. si asta in conditiile in care veniturile salariale nu au fost atat de insemnate. In multe cazuri, lefurile au fost dublate de venituri provenind din bilanturile contabile ale firmelor la care acestia detin participatii. Daca unii sunt privilegiati si au mostenit case, terenuri si masini, altii apeleaza la credite ipotecare pentru a-si achizitiona o locuinta mai luxoasa. Se observa insa faptul ca, in timp ce conturile unor politicieni se umfla peste noapte, altele se golesc in chip miraculos.Conturi bancareTeodor Atanasiu, ministrul apararii nationale, avea in luna mai a anului 2005 aproximativ 20.000 de euro in conturi bancare si un venit anual de 37.800 de euro. In decurs de un an de zile, conturile ministrului Atanasiu au fost alimentate cu 100.000 de euro, iar veniturile anuale au crescut cu 10.000 de lei. Daca anul trecut sotia ministrului, Maria Atanasiu, figura in declaratia de avere cu un venit anual de 10.000 de lei, anul acesta, veniturile acesteia s-au triplat, ajungand la 30.000 de lei. Vasile Blaga, ministrul de interne are o avere impresionanta. Acesta are in conturi, potrivit declaratiei de avere, 50.000 de dolari, 27.000 de euro si aproximativ 2.500.000 de RON. Daca mai adaugam si actiunile pe care le detine la diferite societati, investitiile din piata de capital si cele doua autoturisme BMW, respectiv Freelander si motocicleta Honda, ne intrebam cand va aparea ministrul Blaga in Top 300.Tacamuri de 7.000 de euroMembrii Cabinetului manifesta si o inclinatie aparte pentru colectiile de bijuterii si obiecte de arta. In acest sens, ministrul integrarii, Anca Boagiu, are o impresionanta colectie de obiecte de arta de circa 20.000 de euro, la care se adauga bijuterii de 15.000 de euro, dar si tacamuri, vase si icoane, aceastea din urma fiind cifrate la o valoare de 7.000 de euro. Ministrul economiei si comertului, Codrut seres, a considerat ca este profitabil sa investeasca in arta si obiecte din aur. Astfel, Seres este proprietarul a sase tablouri pictate in ulei, opt icoane pe lemn cu argint si sticla, si a 200 grame de aur, toate acestea valorand circa 18.000 de euro.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.