Potrivit Codului Fiscal, publicat in Monitorul Oficial, incepand cu anul 2007 microintreprinderile vor fi impozitate pe venit cu 2%, urmand ca in urmatorii doi ani nivelul sa creasca gradual la 2,5% in 2008 si 3% in 2009. Microintreprinderilor care v
Potrivit Codului Fiscal, publicat in Monitorul Oficial, incepand cu anul 2007 microintreprinderile vor fi impozitate pe venit cu 2%, urmand ca in urmatorii doi ani nivelul sa creasca gradual la 2,5% in 2008 si 3% in 2009. Microintreprinderilor care vor realiza venituri mai mari de 100.000 euro pe an nu li se va mai aplica regimul de impozitare de 2%, ci vor suporta impozitul general pe profit de 16%. Conform deciziei parlamentarilor nu vor fi considerate microintreprinderi firmele care au peste 50% din venituri realizate in urma activitatilor de consultanta si management. Analistii spun ca introducerea acestui impozit va aduce mult mai putini bani la bugetul de stat decat ar fi putut aduce impozitul pe castig. Codul Fiscal prevede de asemenea, cresterea impozitului pe locuintele mai mari de 150 de metri patrati cu cate 5% la fiecare 50 de metri patrati in plus. S-a renuntat la impozitul pe castig, adica pe diferenta dintre vanzarea si cumpararea de case si terenuri, fiind introdus un impozit regresiv pe pretul de vanzare. Incepand cu 2008 si impozitul pe veniturile agricole va fi majorat la 2% si va fi aplicabil doar veniturilor banesti. Impozitele pe autovehicule au suferit modificari, in functie de capacitatea cilindrica si vechimea autovehiculului, noua grila de impozitare prevede majorari cuprinse intre 176 de euro si 2.640 de euro.Taxa speciala se va aplica la prima inmatriculare in Romania a masinilor noi si second hand incepand din 2007, odata cu eliminarea accizei la autovehicule. Pentru masinile noi taxa speciala va fi mai mare cu circa 20% fata de nivelul actual. Castigurile la bursa raman neschimbate, adica un procent pentru titlurile detinute peste un an si 16% pentru cele detinute sub un an.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.