Un fond de pensii private poate colabora cu o societate de audit pentru o perioada de maximum patru ani, precizeaza un proiect de norma elaborat de catre Comisia de Supravegere a Sistemului de Pensii Private. Tototata, proiectul stipuleaza ca valoare
Un fond de pensii private poate colabora cu o societate de audit pentru o perioada de maximum patru ani, precizeaza un proiect de norma elaborat de catre Comisia de Supravegere a Sistemului de Pensii Private. Tototata, proiectul stipuleaza ca valoarea contractului de prestari servicii dintre fondul de pensii si firma de audit financiar nu poate depasi echivalentul a zece procente din profitul brut al fondului de pensii si/sau al administratorului acestuia. La solicitarea scrisa a CSSPP, firma de audit are obligatia sa furnizeze orice detalii, clarificari si explicatii referitoare la datele cuprinse in situatiile financiare ale fondului de pensii facultative si ale administratorului. Prezentarea informatiilor catre CSSPP nu constituie o incalcare a obligatiei referitoare la confidentialitatea profesionala care revine auditorului, potrivit legii, codului etic sau clauzelor contractuale, si nu poate atrage raspunderea auditorului financiar in cauza, se spune in proiectul de norma, informeaza NewsIn. Fondurile de pensii private facultative constituie pilonul trei al sistemului reformat de pensii, care mai cuprinde pensiile de stat si pensiile obligatorii. Primele contributii la sistemul privat de pensii vor fi colectate in a doua jumatate a anului viitor, potrivit lui Gheorghe Barbu, ministrul Muncii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.