Colegiul CNSAS a amanat ieri votul asupra contestatiei depuse de liderul conservatorilor Dan Voiculescu, pentru saptamana viitoare, din cauza lipsei de cvorum. De altfel, intreaga sedinta extraordinara a CNSAS de ieri s-a desfasurat doar in sase memb
Colegiul CNSAS a amanat ieri votul asupra contestatiei depuse de liderul conservatorilor Dan Voiculescu, pentru saptamana viitoare, din cauza lipsei de cvorum. De altfel, intreaga sedinta extraordinara a CNSAS de ieri s-a desfasurat doar in sase membri. Purtatorul de cuvant al CNSAS, Cazimir Ionescu a declarat, pentru Mediafax, ca Ladislau Csendes (UDMR) si Constantin Buchet (PRM) nu se afla in tara, iar Ticu Dumitrescu se afla "undeva in nordul tarii, la tratament". Cazmir Ionescu a spus ca nici el nu s-a putut deplasa ieri la sediul CNSAS pentru ca are probleme de sanatate. In aceste conditii, ne-au declarat surse din cadrul CNSAS, decizia in cazul contestatiei depuse de Dan Voiculescu va fi luata ce mai probabil in sedinta de luni. Aceleasi surse ne-au spus, pe de alta parte, ca raspunsul in cazul contestatiei lui Voiculescu va fi negativ pentru ca liderul PC nu a prezentat probe noi, care sa determine reanalizarea cazului sau. Termenul-limita pana la care CNSAS se putea pronunta in cazul Voiculescu expira astazi.
Delegatie PNL la CNSAS
Tot ieri, vicepresedintele PNL Gheorghe Flutur a discutat cu presedintele Colegiului, Claudiu Secasiu, despre solutionarea cat mai rapida a cererii liberalilor privind verificarea a 156 de membri din conducerea formatiunii, pentru a stabili daca au colaborat sau nu cu fosta Securitate. Dupa mai aproximativ jumatate de ora de la sosirea la CNSAS, vicepresedintele PNL, Gheorghe Flutur si liderul organizatiei Bucuresti, Ludovic Orban, au parasit Colegiul. La iesire, ei au aratat ca au depus cererea privind verificarea, intr-o prima faza, a 156 de membri PNL, cerere care a primit un numar de inregistrare. "Am avut discutii cu presedintele Secasiu, legat de procedura, legat de faptul ca asteptam ca, intr-o perioada cat mai scurta, sa ni se dea raspuns pentru aceasta cerere", a spus Flutur, adaugand ca a discutat cu Secasiu si "alte probleme administrative". Intrebat daca presedintele CNSAS a precizat si un termen pana la care solicitarea PNL va fi solutionata, Flutur a declarat ca aceasta data nu a putut fi stabilita, dar ca Secasiu "era oarecum bucuros ca politicienii au venit sa solicite acest lucru".
Pe lista celor 156 de liberali care vor fi verificati de CNSAS pentru a se stabili daca au colaborat sau nu cu Securitatea se afla primul-ministru Calin Popescu Tariceanu, vicepresedintii PNL - Teodor Melescanu, Puiu Hasotti, Gheorghe Flutur, Dan Radu Rusanu, dar si membrii Biroului Permanent si ai Comitetului Executiv al PNL, ministrii, secretarii de stat si presedintii organizatiilor judetene. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.