Erste Bank va putea majora capitalul social al Bancii Comerciale Romane (BCR) inainte de listarea la bursa a titlurilor bancii romanesti numai cu acordul celor cinci societati de investitii financiare (SIF), sau in cazuri cerute de normele de prudent
Erste Bank va putea majora capitalul social al Bancii Comerciale Romane (BCR) inainte de listarea la bursa a titlurilor bancii romanesti numai cu acordul celor cinci societati de investitii financiare (SIF), sau in cazuri cerute de normele de prudentialitate si alte cerinte legale, transmite Mediafax. Prevederea este inscrisa pe ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor BCR convocata pentru astazi. Actionarii vor modifica statutul bancii, varianta propusa stabilind mentinerea majoritatii de 75% doar pentru cateva probleme punctuale, cum este si majorarea capitalului bancii. Acordul SIF-urilor va mai fi necesar pentru decizii care privesc reorganizarea, consolidarea sau actele de dispozitie cu privire la activele imobilizate a caror valoare reprezinta mai mult de 25% din fondurile proprii ale BCR. Deciziile vor fi adoptate cu voturile a 75% din capitalul social si pentru fuziunea BCR cu orice alta societate comerciala sau divizarea bancii, lichidarea si dizolvarea BCR, sau mutarea sediului social al bancii.
Daianu ramane in conducere
Consiliul de Supraveghere va fi format din sapte membri, numiti pe termen de trei ani, cu posibilitatea de a fi alesi pe noi perioade de trei ani. Daniel Daianu va fi inlocuit din functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere al BCR de catre directorul executiv al Erste Bank, Andreas Treichl, dar va ramane in consiliu ca membru din partea Erste Bank.
Patru dintre membrii Consiliului de Supraveghere, respectiv doi reprezentanti ai AVAS - Gheorghe Ionescu si Jozsef Birtalan, precum si cei doi reprezentanti ai BERD si IFC - Oliver Greene si Thomas Krayenbuehl, vicepresedintele consiliului, vor fi revocati, ca urmare a demisiilor. Acestia vor fi inlocuiti cu patru reprezentanti ai Erste Bank. Cei doi reprezentanti ai societatilor de investitii financiare (SIF), Teodor Mihaescu si Mihai Fercala, raman in continuare in Consiliul de Supraveghere.
Presedintele executiv al bancii si membrii Comitetului executiv vor putea fi numiti si revocati de Consiliul de Supraveghere, prerogativele Adunarii Generale a Actionarilor pentru aceste decizii urmand sa fie eliminate din statutul bancii. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.