Comisia parlamentara de control al activitatii Serviciului Roman de Informatii a decis, ieri, ca Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului trebuie sa convoace plenul reunit al Camerelor pentru a lua act si a aproba demisia lui Radu Ti
Comisia parlamentara de control al activitatii Serviciului Roman de Informatii a decis, ieri, ca Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului trebuie sa convoace plenul reunit al Camerelor pentru a lua act si a aproba demisia lui Radu Timofte din functia de director al SRI.
Comisia a trimis presedintilor celor doua camere ale Parlamentului o solicitare prin care recomanda eliberarea din functie a directorului SRI, Radu Timofte, in conformitate cu prevederile legale si cu solicitarea fostului sef al acestui serviciu. "Fiind intrunite conditiile legale, Birourile Permanente trebuie sa convoace Parlamentul in sedinta comuna pentru a-l elibera din functie si sa puna astfel capat dezbaterilor procedurale sterile", a afirmat vicepresedintele comisiei pentru controlul SRI, Ion Stan. El a precizat ca prin solicitarea de demisie a directorului SRI, din 21 iulie, si prin ordinul rezolutiv "da" al presedintelui Traian Basescu, acesta a consimtit la eliberarea din functie a lui Radu Timofte.

Propuneri, in termen rezonabil
Vicepresedintele comisiei a adaugat ca seful statului trebuie sa formuleze propuneri, intr-un termen rezonabil, pentru un nou presedinte al SRI. "Presedintele Romaniei nu poate conditiona insa, prin exercitarea prerogativelor sale constitutionale, propunerile pentru sefii serviciilor SRI si SIE de adoptarea pachetului de legi privind siguranta nationala, intrucat Parlamentul are prerogativele sale care nu permit conditionari in procesul de legiferare", a mai spus Ion Stan. Presedintele comisiei pentru controlul activitatii SRI, Radu Stroe, a aratat ca eliberarea din functie a directorului SRI se face de camerele reunite ale Parlamentului, la propunerea presedintelui Romaniei. "In consecinta, Biroul Permanent trebuie sa treaca la indeplinirea acestor masuri legale", a spus Radu Stroe.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.