Uniunea Nationala a Patronatului Roman (UNPR) a tinut, ieri, o conferinta de presa, in care a fost dezbatuta privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), precum si solicitarea UNPR inaintata Colegiului National pentru Studierea Arhivelor Se
Uniunea Nationala a Patronatului Roman (UNPR) a tinut, ieri, o conferinta de presa, in care a fost dezbatuta privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), precum si solicitarea UNPR inaintata Colegiului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) de a cerceta dosarele de securitate ale tuturor presedintilor de confederatii patronale si situatia sinistratiilor din judetul Calarasi.
In opinia UNPR privatizarea CEC ar trebui sa fie amanata. Unul dintre motivele invocate fiind intelegerea existenta intre Uniunea Europeana si tara noastra, conform careia, Romania va primi fonduri structurale pentru agricultura de aproximativ 10 miliarde de euro. "Prin CEC se vor derula fondurile structurale in valoare de 10 miliarde de euro pe care tara noastra le va primi pentru agricultura de la Uniunea Europeana, deoarece este singura banca din Romania care are o retea foarte dezvoltata in mediul rural. CEC are astfel un potential imens si reprezinta o lovitura pentru compania care va reusi sa o preia", a declarat presedintele UNPR, Marian Petre Milut.
Solutia propusa de UNPR este infiintarea unui fond de investitii cu participatie romaneasca care sa preia 25% din actiunile CEC si sa le administreze timp de doi ani, urmand ca ulterior sa se decida acceptarea unui investitor strain. "Astfel riscam sa ajungem ca CEC sa apartina unor cetateni straini, cum este si cazul Bancii Comerciale Romane, o alta privatizare defectuoasa. Erste Bank a realizat emisiuni de obligatiuni pentru a achizitiona BCR, deci banca apartine cetatenilor din Austria", a conchis Milut.
Cel de-al doilea subiect abordat a fost motivul pentru care UNPR a inaintat CNSAS o solicitare de cercetare a dosarelor presedintilor de confederatii patronale si sindicale. Conducerea UNPR considera necesara aceasta masura pentru asanarea econimiei romanesti. "Patronatele si sindicatele sunt structuri extrem de imporatnte in plan, economic, politic si social, de actiunile lor depinzand directiile de dezvoltare ale tarii. Prezenta in conducerea acestora a unor oameni sau structuri din fosta securitate aduce grave deservicii imaginii mediului nostru de afaceri", a mai afirmat Marian Milut. UNPR a cerut remedierea situatiei sinistratilor din judetul Calarasi. Alaturi de judetele Dolj si Gorj, judetul Calarasi a fost foarte afectat de inundatiile din acest an, 480 de case fiind distruse, iar 160 au fost stramutate. Guvernul a decis ca doar sinistratilor din judetele Dolj si Gorj sa le fie construite case la cheie, pe cand celor din judetul Calarasi le-au fost acordate materiale de constructii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.