Seful centrului operational al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, colonelul Tudorica Dumitru, s-a declarat multumit de modul in care s-au descurcat pompierii intr-un exercitiu tactic de simulare a unui incendiu care a avut loc mart
Seful centrului operational al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, colonelul Tudorica Dumitru, s-a declarat multumit de modul in care s-au descurcat pompierii intr-un exercitiu tactic de simulare a unui incendiu care a avut loc marti seara la Ateneul Roman.In cadrul acestui exercitiu a fost folosit un echipament unic in Romania, achizitionat saptamana trecuta: un punct de comanda mobil avansat. Este vorba despre o autospeciala dotata cu sase camere video, dintre care doua se afla pe trepied, iar trei pe castile pompierilor, care permite transmiterea imaginilor de la locul interventiei. In acest fel, pompierul nu mai trebuie sa comunice verbal informatiile si se poate concentra mai bine asupra misiunii sale. De asemenea, date utile referitoare la amploarea focului sunt furnizate punctului de comanda, care poate decide in ce masura este necesara suplimentarea efectivelor.Exercitiul a dorit sa testeze pregatirea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dealu Spirii" al municipiului Bucuresti si capacitatea sa de a coopera cu alte echipaje. Din acest motiv, la aplicatie au mai participat cu cate doua echipaje Politia Romana, Jandarmeria Romana si Salvarea (cu doua echipaje), precum si Politia Comunitara - cu un echipaj. Pompierii au fost prezenti cu 8 masini de interventie cu apa si spuma, doua masini de descarcerare si doua autoscari mecanice. In operatiune au fost implicate aproximativ 50-60 de persoane. Aplicatia a simulat izbunirea unui incendiu de proportii in sala de spectacole a Ateneului Roman, ca urmare a supraincalzirii unor reflectoare. Stingerea unui incendiu intr-o astfel de cladire presupune folosirea apei pulverizate sau a substantelor chimice speciale, pentru a nu deteriora lucrarile de arta.
La aplicatie au fost prezenti si membri ai Comitetului Municipal Bucuresti pentru Situatii de Urgenta, care coordoneaza mobilizarea in situatiile in care amploare incendiului depaseste fortele serviciilor de urgenta participante. Acest comitet este condus de prefectul Capitalei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.