Pensionarul Liviu Damian acuza faptul ca, intre 1994-2004, cat a fost membru al Casei Nationale de Ajutor Reciproc (CARP) sector 3, i s-au retinut cotizatii pentru Uniunea Generala a Pensionarilor din Romania (UGPR) fara a fi membru al acesteia. Con
Pensionarul Liviu Damian acuza faptul ca, intre 1994-2004, cat a fost membru al Casei Nationale de Ajutor Reciproc (CARP) sector 3, i s-au retinut cotizatii pentru Uniunea Generala a Pensionarilor din Romania (UGPR) fara a fi membru al acesteia. Conducerea UGPR a recunoscut ca membrilor CARP sector 3 li s-au retinut cotizatii fara sa adere individual. „In statutul Uniunii se arata ca membrii nostri sunt de doua feluri: prin adeziune generala si prin adeziune colectiva.

Astfel, cei inscrisi la CARP-urile cu care noi avem conventie devin, obligatoriu, membrii UGPR“, a declarat presedintele Uniunii.

Unele organizatii de pensionari autohtone sunt constituite doar pentru a se imbogati pe spinarea varstnicilor, si nicidecum sa le reprezinte interesele in fata autoritatilor, asa cum ar fi normal. Este si cazul Uniunii Generale a Pensionarilor din Romania (UGPR).

Afacerile pe spinarea pensionarilor devin din ce in ce mai profitabile. Bazandu-se pe varsta inaintata conducerile organizatiilor de profil jecmanesc, cu mare usurinta, buzunarele batranilor. Este cazul Uniunii Generale a Pensionarilo r din Romania (UGPR), care percepe cotizatii din randul pensionarilor inscrisi la Casele Nationale de Ajutor Reciproc (CARP).
Asta inseamna ca toti varstnicii care adera la o astfel de casa sunt obligati, chiar daca nu sunt membri la UGPR, sa verse, lunar, in bugetul acestei organizatii cate 3.000 lei vechi. La prima vedere, am putea spune ca suma perceputa este infima, dar, daca ne gandim ca doar la CARP sector 3 sunt inscrisi aproximativ 16.000 de pensionari, sumele devin deja uriase. Iar atunci cand membrii sunt luati cu japca, fara ca acestia sa stie ca fac parte din aceasta organizatie, sfera legalitatii este de mult incalcata. In aceasta situatie s-a aflat, timp de zece ani, si presedintele Aliantei Pensionarilor din Romania, Liviu Damian. „In momentul in care m-am dus sa platesc cotizatia la CARP sector 3, mi-au tras atentia niste procente care mi se percepeau, separat, de foarte mult timp, si nu intelegeam pentru ce. Atunci mi-am luat inima in dinti si am intrebat si eu ce platesc in plus.
Uimiti, salariatii institutiei mi-au spus ca aceea este taxa pe care trebuie sa o platesc in calitate de membru al UGPR.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.