Dinu Patriciu s-a prezentat, ieri dimineata, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie unde procurorii trebuiau sa ii prezinte prima parte din materialul de urmarire penala. Intalnirea omului de afaceri cu anchetatorii a durat apro
Dinu Patriciu s-a prezentat, ieri dimineata, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie unde procurorii trebuiau sa ii prezinte prima parte din materialul de urmarire penala. Intalnirea omului de afaceri cu anchetatorii a durat aproximativ 50 de minute intrucat aparatorii lui Dinu Patriciu au ridicat o exceptie procedurala pana la solutionarea careia prezentarea materialului probator se suspenda. Concret, exceptia se refera la nefinalizarea anchetei din dosarul Rompetrol. Patriciu spune ca aceasta investigatie nu a fost finalizata, intrucat inca se mai fac expertize financiare, audieri in dosar, si acte de urmarire penala. De aceea, conform Codului de procedura penala, materialul de urmarire penala nu poate fi prezentat, conditia obligatorie a acestei etape din cercetare fiind ca ancheta sa fie incheiata. Patriciu a cerut ca exceptia ridicata sa fie solutionata pana pe 4 august.
Sponsorizari pentru PSD si PNL
Pe de alta parte, Dinu Patriciu, care este si membru al Partidului National Liberal, a confirmat, ieri, ca doua firme la care are actiuni au sponsorizat PSD si PNL in timpul campaniei electorale din 2004, subliniind insa ca nu el personal a facut aceste donatii. "E perfect adevarat ca doua firme la care am actiuni au sponsorizat aceste partide. Nu este nimic ilegal in asta si cred ca au facut foarte bine administratorii firmelor respective cand au aprobat aceste sponsorizari care au echilibrat donatiile facute catre mediul politic", a declarat, citat de Mediafax, Dinu Patriciu. Intrebat daca sponsorizarea catre PSD a fost mai mare decat cea catre PNL, asa cum a relatat presa, Patriciu si-a exprimat indoiala ca raportul financiar intre aceste sponsorizari ar fi favorabil social-democratilor. Totodata, el a aratat ca nu poate exista o suspiciune ca in urma acestor sponsorizari ar fi obtinut un contract important. "Nu am obtinut niciun contract important in acea perioada. Cred ca atata vreme cat sunt facute in cadrul legii (n.r. - sponsorizarile) nu pot exista astfel de speculatii in ceea ce priveste legatura intre mediul de afaceri si cel politic", a mai spus Dinu Patriciu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.