Comisia de disciplina a Penitenciarului Rahova a emis, ieri, pentru a treia oara, citatie pe numele medicului Constantin Tanasescu, in vederea audierii lui. Medicul se afla in concediu medical pana pe 5 sau 7 august, a precizat Alexandru Serban. Cons
Comisia de disciplina a Penitenciarului Rahova a emis, ieri, pentru a treia oara, citatie pe numele medicului Constantin Tanasescu, in vederea audierii lui. Medicul se afla in concediu medical pana pe 5 sau 7 august, a precizat Alexandru Serban. Constantin Tanasescu este medicul care a eliberat adeverinta pe baza careia omul de afaceri Omar Hayssam a fost eliberat.

Directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Alexandru Serban, a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 5 in legatura cu fapta de fals intelectual pe care ar fi savarsit-o medicul ANP Constantin Tanasescu. Alexandru Serban considera ca diagnosticul pus de medic este nerealist, pentru ca singura analiza medicala care poate dovedi ca un bolnav sufera de metastaza este biopsia. In acelasi timp, doctorul care a eliberat adeverinta medicala ce a servit la eliberarea lui Omar Hayssam este investigat atat de Parchetul general, cat si de Colegiul Medicilor, care s-a autosesizat. In acest caz, Inspectia Judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Comisia de disciplina pentru judecatori, in cazul Sofiei Dumitrascu, judecator la Curtea de Apel Bucuresti, Sectia I-a penala si Comisia de disciplina pentru procurori, in ceea ce il priveste pe domnul Nastasiu Ciprian, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Procurorul Ciprian Nastasiu este cel care a solicitat instantei Curtii de Apel Bucuresti, in aprilie 2006, eliberarea din arest a sirianului Omar Hayssam, pe motiv ca acesta este grav bolnav. Procurorul Ciprian Nastasiu, cel care s-a ocupat de dosarul rapirii celor trei ziaristi romani in Irak, a fost demis, luni, din functia de adjunct al procurorului-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.