Grupul Rompetrol a inregistrat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de 2,7 miliarde de dolari, in crestere fata de valoarea inregistrata in primele sase luni ale anului trecut (1,06 miliarde dolari), cat si fata de rezultatul obtinut i
Grupul Rompetrol a inregistrat in primul semestru al acestui an o cifra de afaceri de 2,7 miliarde de dolari, in crestere fata de valoarea inregistrata in primele sase luni ale anului trecut (1,06 miliarde dolari), cat si fata de rezultatul obtinut in intregul an 2005, cand era de de 2,4 miliarde dolari.
Rompetrol Rafinare, principala companie din Romania a Grupului, a obtinut in primele sase luni ale anului o cifra de afaceri consolidata de peste un miliard de dolari, cu 17% mai mult decat in intervalul ianuarie - iunie 2005. Profitul operational consolidat al Rompetrol Rafinare a fost de 50 milioane de dolari. "Pierderea neta pentru semestrul I, de 6 milioane USD, s-a datorat in principal diferentei de curs valutar negative nerealizate aferenta datoriei denominate in euro (USD 7 milioane) comparata cu diferenta de curs valutar pozitiva de 15 milioane dolari din semestrul I 2005", transmite compania.
In acelasi interval, profitul operational consolidat al grupului a atins 63 milioane dolari, iar rezultatul net al primului semestru din 2006, incluzand dobanzile si amortizarile, a avut o pierdere de 6 milioane dolari.
"Factorii care au influentat performantele financiare din primul trimestru au fost, in majoritate, exceptionali si nu s-au mai regasit in situatiile din perioada aprilie-iunie 2006. Piata interna s-a aliniat mai rapid la cotatiile internationale ale petrolului, ceea ce a dus la corectarea efectelor negative observate in primele trei luni asupra marjelor de rafinare realizate in Romania", transmite compania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.