Compania indiana Mittal Steel a anuntat miercuri la Amsterdam o cifra de profit pentru al doilea trimestru in crestere cu 50% fata de trimestrul trecut. Profitul crescut se datoreaza in principal preluarii recente a companiei rivale Arcelor. Presedi
Compania indiana Mittal Steel a anuntat miercuri la Amsterdam o cifra de profit pentru al doilea trimestru in crestere cu 50% fata de trimestrul trecut. Profitul crescut se datoreaza in principal preluarii recente a companiei rivale Arcelor. Presedintele Mittal se asteapta ca firma sa va mai avea inca de castigat de pe urma acestei tranzactii: "In continuare, ne asteptam la o imbunatatire a conditiilor de pe piata, conducand la o crestere si mai mare a livrarilor si a veniturilor in al treilea trimestru". Lakshmi Mittal, citat de Financial Times, explica mecanismele de piata din spatele castigurilor obtinute: "Dupa cum am anticipat in mai, incepem sa recuperam teren in Asia si deja operam cu preturi de vanzare mai mari.
In plus, mergem foarte puternic in Europa, mai ales in Ucraina, si ne bucuram de reduceri de costuri in Statele Unite". In timpul celui de-al doilea trimestru al lui 2006, profitul Mittal a ajuns la 1,52 miliarde de dolari, iar vanzarile au crescut cu 9,5%, pana la 9,23 miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.