Statul ar putea sa se angajeze prin lege ca va acoperi toate eventualele despagubiri pe care Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) ar fi obligata sa le plateasca in cazul Fondului National de Investitii (FNI). "Pentru finalizarea privatizarii CEC,
Statul ar putea sa se angajeze prin lege ca va acoperi toate eventualele despagubiri pe care Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) ar fi obligata sa le plateasca in cazul Fondului National de Investitii (FNI). "Pentru finalizarea privatizarii CEC, s-ar putea sa fim obligati, ca si in cazul BCR, sa precizam prin lege nivelul despagubirilor pe care statul se angajeaza sa le acopere.
Desi AVAS s-a subrogat CEC in drepturi si obligatii pe cazul FNI, exista inca instante care se pronunta in defavoarea CEC", au explicat, pentru Mediafax, surse oficiale. In procesul FNI, care dureaza de sase ani, Tribunalul Bucuresti a hotarat, in 2005, sa fie introdusa drept parte responsabila civilmente si Casa de Economii si Consemnatiuni. Dupa prabusirea FNI, la inceputul anului 2000, AVAS a preluat prin lege toate drepturile si obligatiile CEC in cazul fondului de investitii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.