Comisia de privatizare a Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) negociaza cu cele doua banci ramase in cursa pentru preluarea institutiei forma unica a contractului de privatizare, reprezentand clauzele unui eventual ajutor de stat, obligatiile asu
Comisia de privatizare a Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) negociaza cu cele doua banci ramase in cursa pentru preluarea institutiei forma unica a contractului de privatizare, reprezentand clauzele unui eventual ajutor de stat, obligatiile asumate prin planul de afaceri si mentinerea unor avantaje pentru partea romana, a declarat, ieri, pentru NewsIn, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, care este si seful comisiei de privatizare a CEC. "Nu negociem sume. Discutam clauze ale contractului de privatizare. Si la CEC, ca si la BCR, avem probleme legate de ajutorul de stat acordat CEC", a precizat Vladescu. Comisia de privatizare a CEC a selectat, saptamana trecuta, cele doua banci din care va fi ales viitorul actionar majoritar al CEC. Este vorba despre National Bank of Greece si OTP din Ungaria.
CEC a fost implicata in 2000 in scandalul FNI, fiind distribuitor al titlurilor de participare si actionar al companiei de administrare a Fondului, respectiv SOVInvest. Ulterior, dupa prabusirea FNI, Autoritatea pentru Privatizare a preluat obligatiile pe care CEC le avea fata de investitori.
Potrivit strategiei de privatizare a CEC, pachetul majoritar de 69,9% din actiunile CEC urmeaza sa fie vandut in trei etape, ca si in cazul BCR, iar contravaloarea a 9,9% din suma astfel obtinuta va fi transferata Fondului Proprietatea. Alte 5% din actiuni vor fi vandute fostilor si actualilor angajati ai CEC, iar restul de actiuni pana la 100% va fi tranzactionat pe piata de capital. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.