Kodak a anuntat o agravare a pierderilor financiare pe cel de-al doilea trimestru al acestui an ca urmare a vanzarilor foarte slabe de filme foto. Simultan, compania americana a anuntat transferarea productiei de aparate digitale catre Flextronics In
Kodak a anuntat o agravare a pierderilor financiare pe cel de-al doilea trimestru al acestui an ca urmare a vanzarilor foarte slabe de filme foto. Simultan, compania americana a anuntat transferarea productiei de aparate digitale catre Flextronics International.
Pierderile Kodak pe al doilea trimestru s-au situat astfel la 282 de milioane de dolari (fata de 155 de milioane cu un an in urma). Cifra de afaceri a scazut cu 9%, pana la 3,36 miliarde de dolari.
Din 2003, Kodak si-a intensificat activitatile din sectorul digital pentru a compensa scaderea galopanta a cererii de filme foto. In acelasi timp, Kodak a incercat si o reducere a costurilor prin suprimarea a 25.000 de locuri de munca. Actiunile Kodak au scazut cu peste 25% in ultimele patru luni de zile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.