Presedintele CA al lui FC National, Constantin Iacov, a declarat ieri, dupa sedinta Comisiei pentru Statutul Jucatorului a FRF, ca "anumite persoane" fac presiuni prin care se incearca indepartarea fotbalistilor John Wayne Srhoj si Agunbiade Abiodun
Presedintele CA al lui FC National, Constantin Iacov, a declarat ieri, dupa sedinta Comisiei pentru Statutul Jucatorului a FRF, ca "anumite persoane" fac presiuni prin care se incearca indepartarea fotbalistilor John Wayne Srhoj si Agunbiade Abiodun de clubul "bancar". Cei doi jucatori, impreuna cu impresarul lor, Marcel Popescu, sustin ca actualele lor intelegeri cu FC National au expirat la 1 iulie 2006, in timp ce Iacov considera ca acestora li s-au prelungit automat contractele pana in vara lui 2007. Litigiul dintre cele doua parti a fost judecat ieri de CSJ, o decizie urmand sa fie luata pe 8 august. "Noi speram ca prin schimbarea componentei comisiei sa se poata lua o decizie corecta in acest caz de abuz flagrant al impresarului jucatorilor. Acesta nici macar nu stie sa citeasca in limba romana unde scrie foarte clar ca un contract dureaza 2 ani si 5 luni incepand cu 1 iulie 2005. Mi-e greu sa cred ca in conceptia dansului 12 luni inseamna 2 ani si 5 luni. E grav ce se intampla pentru ca se vede clar ca exista o presiune pusa de anumite persoane pe FC National, prin care se incearca sa ni se ia jucatorii si alte lucruri de acest gen. Dar speram sa nu reuseasca", a afirmat Iacov, care a refuzat sa precizeze numele acelor persoane. Acesta a continuat atacurile la adresa presedintelui LPF, Dumitru Dragomir, despre care a spus ca ar face bine sa renunte la functia pe care o detine. "In curand si la liga se va face liniste si vom vedea o noua conducere la LPF. Va fi liniste pentru ca Dragomir e un personaj cerebral, care incepe sa inteleaga faptul ca locul dansului nu mai e la liga. Are o varsta respectabila, mai bine merge in Parlament sau in parc cu nepotul. In aceasta perioada a vietii ar trebui sa memoreze toate faptele bune pe care le-a facut. Pentru ca fapte rele nu a facut, n-a zis el ca n-a trecut niciodata nici pe culoarea rosie de la semafor? A facut puscarie de doua ori din greseala", a precizat ironic Iacov.
Shroj si Abiodun nu mai vor la FC National
La randul sau, impresarul Marcel Popescu neaga afirmatiile lui Iacov si mentioneaza ca presedintele CA al gruparii din Cotroceni se contrazice in cazul fotbalistilor Srhoj si Abiodun. "Nu e nici un abuz. Eu astept o decizie pe care o voi respecta indiferent daca se va stabili ca jucatorii sunt liberi sau nu de contract. Dar cand a fost Srhoj jucatorul Nationalului? Duminica, atunci cand a fost trecut pe foaia de joc cu Dinamo, sau in perioada de pregatire cand a fost lasat acasa inaintea turneului din Austria?", a spus Popescu. Procuratorul celor doi fotbalisti considera ca Iacov se foloseste de diversiuni pentru a-si atinge scopul. "A inceput cu Thwaite, a continut cu Griffiths si acum cu Srhoj si Abiodun, este clar ca Iacov are probleme cu mine. Pentru ca nu respecta niste jucatori de la FC National. Acesti jucatori n-au avut probleme cand a fost presedinte Gino Iorgulescu. Iar ei au adus milioane de dolari clubului. Restul diversiunilor pe care le arunca pe piata Iacov sunt ca si cecurile false cu care el e obisnuit sa lucreze", a spus Popescu. Impresarul a negat ca ar exista oferte pentru Srhoj si Abiodun de la "Poli" Timisoara, spunand doar ca de cei doi sunt interesate cateva echipe. Mijlocasul nigerian Agunbiade Abiodun, audiat de CSJ, a declarat ca nu mai doreste sa joace pentru FC National. "In contractul meu scrie ca eu sunt un jucator liber. Daca nu sunt liber de contract de ce inaintea plecarii in turneul din Austria mi-au spus ca daca nu semnez un alt contract voi ramane acasa? Am fost amenintat astfel si am ramas acasa. Nu am inteles tot ce s-a discutat la comisie, dar trebuie sa spun ca eu nu mai vreau sa raman la FC National. Acesta e adevarul. Pentru ca la FC National conditiile se schimba si nu mai vreau sa fiu aici. As vrea sa plec oriunde. Important pentru mine este acum sa schimb echipa", a spus Abiodun. Australian John Wayne Srhoj sustine, de asemenea, ca nu se mai afla sub contract cu gruparea din Cotroceni. "Eu cred ca sunt jucator liber, dar trebuie sa asteptam decizia comisiei. Conducerea mi-a cerut sa semnez un alt contract cu National inaintea plecarii in Austria, dar am refuzat. Am ramas acasa si m-am antrenat impreuna cu Abiodun. Acum vreau sa plec de la National", a afirmat Srhoj. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.