Societatea Tractorul Brasov va fi privatizata pe module, dupa ce singurul investitor existent la masa negocierilor - Mahindra&Mahindra - s-a aratat interesat doar de preluarea sectorului de montaj tractoare, circa 80 ha, din suprafata totala de 120 h
Societatea Tractorul Brasov va fi privatizata pe module, dupa ce singurul investitor existent la masa negocierilor - Mahindra&Mahindra - s-a aratat interesat doar de preluarea sectorului de montaj tractoare, circa 80 ha, din suprafata totala de 120 ha, in detrimentul forjei si al sectoarelor calde.
Potrivit presedintelui Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, privatizarea unui sistem integrat - asa cum este Tractorul in prezent - nu este un obiectiv viabil pe termen lung. "Nu mai produce nimeni pana la ultimul surub intr-o singura fabrica, ci sunt subansamble care se pun pe o linie de montaj", a precizat Orasanu.

SCR, Atlassib si Interagro, interesate de active
Desi nu au de-a face cu domeniul de activitate al fabricii brasovene, societati precum Serviciile Comerciale Romane, Atlassib (companie detinuta de omul de afaceri Ilie Carabulea), dar si Interagro (aflata in proprietatea lui Ioan Niculae) au trimis scrisori de interes in vederea achizitionarii de active. "De sectoarele calde s-a aratat interesat si un investitor care furnizeaza subansamble pentru Dacia-Renault", a precizat Orasanu, refuzand sa faca nominalizari.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.