Paul McCartney, fost membru al trupei Beatles, a anuntat ca va lansa in luna septembrie un album de muzica clasica in limba latina, "Ecce Cor Meum", la care a lucrat timp de opt ani, transmite Reuters, citata de Mediafax. "Ecce Cor Meum" (Behold My H
Paul McCartney, fost membru al trupei Beatles, a anuntat ca va lansa in luna septembrie un album de muzica clasica in limba latina, "Ecce Cor Meum", la care a lucrat timp de opt ani, transmite Reuters, citata de Mediafax. "Ecce Cor Meum" (Behold My Heart) va fi lansat pe 26 septembrie, acesta fiind al patrulea album de muzica clasica al artistului. Primul, "Liverpool Oratorio", a fost lansat in 1991. McCartney a declarat ca a sperat sa creeze "o piesa corala care sa poata fi cantata de tineri din lumea intreaga, la fel cum este cantata piesa <<Messiah>> a lui Handel". "Ecce Cor Meum" este o piesa pentru cor si orchestra, iar textul este bilingv - latina/engleza. McCartney a studiat latina la Liverpool Institute High School. "Pentru ca latina este cunoscuta si cantata de corurile din lumea intreaga, am simtit ca este foarte potrivit sa o utilizez in aceasta piesa", a declarat cantaretul intr-un comunicat. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.