Ieri, la inmormantarea locotenent-colonelului Stefan Balan si a sotiei acestuia, Maricica, au participat oficiali ai MApN si mii de focsaneni. Tatal ofiterului a primit de la ministrul apararii „Ordinul Virtutea Militara in grad de cavaler&ldq
Ieri, la inmormantarea locotenent-colonelului Stefan Balan si a sotiei acestuia, Maricica, au participat oficiali ai MApN si mii de focsaneni. Tatal ofiterului a primit de la ministrul apararii „Ordinul Virtutea Militara in grad de cavaler“.
Locotenent-colonelul Stefan Balan si sotia sa au fost condusi pe ultimul drum, ieri, de sute de colegi din cadrul Ministerului Apararii Nationale, ministrul Teodor Atanasiu, seful Statului Major General, generalul Eugen Badalan, si secretarul de stat al MapN, Ioan Ioan, dar si de aproximativ 3.000 de focsaneni impresionati de tragedia care a lovit aceasta familie. Comandantul Batalionului 280 Infanterie a fost ingropat cu onoruri militare, 3 salve de arma fiind trase in momentul coborarii in mormant a sicriului in care se afla trupul neinsufletit al acestuia. In semn de pretuire a dragostei dintre cei doi soti, rudele au dat drumul spre inaltul cerului la doua baloane pe care erau scrise numele: Stefan si Maricica. Ieri, cei doi ar fi implinit, fiecare, 39 de ani.

& Icirc;ntreaga suflare vranceana a fost in doliu, ieri dupa-amiaza, mii de oameni luand parte la funeraliile celui care a fost locotenent colonelul Stefan Balan, comandantul batalionului intors din misiunea de mentinere a pacii in Irak, si a sotiei acestuia, Maricica, presedintele „Asociatiei Sotiilor Cadrelor Militare din Romania, filiala Vrancea“. Pe o caldura care cu greu a fost suportata si de militarii care au luat parte la misiunile din Irak si Afganistan, 1.000 de focsaneni s-au imbulzit in fata capelei militare din incinta Brigazii 282 Mecanizata din Focsani pentru a-si lua un ultim bun ramas de la omul si totodata militarul Stefan Balan. Slujba religioasa a fost tinuta de un sobor format din 8 preoti, printre care si preotul militar Ionel Vranceanu, cel care i-a insotit pe militarii vranceni in toate misiunile din strainatate in care au fost in ultimii ani, pentru ca apoi sa ia cuvantul subordonati de-ai comandantului Balan. „Locotenent-colonelul Stefan Balan a promis sa faca tot ce-i sta in putinta ca niciunul dintre noi sa nu aiba de suferit de pe urma indeplinirii mandatului incredintat. Comandantul Batalionului 280 Infanterie si-a onorat aceasta promisiune, dupa cele 6 luni de misiuni irakiene. Peste tot, in aria de operatii, militarii romani au fost primiti ca niste adevarati prieteni. La sfarsitul fiecarei misiuni, in tabara romaneasca ne astepta intotdeauna un om. Era omul Stefan Balan. A simtit greul fiecarei misiuni alaturi de noi. La finele ultimei patrulari romanesti a intrat pe poarta taberei, raportand misiune indeplinita fara incidente. Credea ca nimic nu ne poate opri din drumul de intoarcere la familiile noastre. Destinul a fost insa altul. Astazi, toti subordonatii locotenent- colonelului Stefan Balan ne aflam pentru ultima data sub comanda sa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.