Ovidiu Iuliu Marian (foto) a demisionat, ieri, din functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism. El si-a motivat gestul prin faptul ca se afla in imposibilitatea de a dezvolta turismul la standardele solicitate.
Recent, ministr

Ovidiu Iuliu Marian (foto) a demisionat, ieri, din functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism. El si-a motivat gestul prin faptul ca se afla in imposibilitatea de a dezvolta turismul la standardele solicitate.
Recent, ministrul transporturilor a transmis premierului o adresa prin care solicita demiterea acestuia. Reprezentantii patronatelor din domeniu cred ca demisia acestuia era previzibila.
Ei sfatuiesc autoritatile sa se consulte cu mediul de afaceri din turism inainte de a face propuneri pentru functia de presedinte al ANT.

Ovidiu Iuliu Marian a decis sa demisioneze din functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), intr-un moment in care era mai multa nevoie de el. Gestul lui a fost motivat prin faptul ca se afla in imposibilitatea de a dezvolta turismul la standardele solicitate. Mai mult, Radu Berceanu a transmis recent premierului o nota prin care solicita demiterea acestuia. Interesant este ca strategia de dezvoltare a turismului din Romania, pentru perioada 2007-2013, a fost furnizata presei tot ieri. Demisia vine, probabil, si in urma numeroaselor critici a duse modului in care a fost promovat pana acum turismul romanesc.

Iuliu Marian a fost numit presedinte al ANT la finele anului trecut, in urma demiterii lui Marius Crivtonencu, din motive care au tinut, la acea vreme, tot de neconcordanta cu standardele impuse. El si-a depus demisia la Cabinetul premierului Calin Popescu Tariceanu, potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax.

De altfel, ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a transmis premierului pe 27 iunie o adresa prin care solicita demiterea presedintelui ANT, motivand activitatea lipsita de profesionalism si cele mai recente declaratii ale acestuia. Vicepresedintele ANT Livia Sima nu a putut comenta aceasta demisie. Cu toate acestea, ea ne-a spus ca „este o demisie de onoare dupa ce... este decizia dumnealui“.

Recent, presedintele ANT a fost criticat de reprezentantii asociatiilor din turism in urma unor declaratii facute de acesta intr-un interviu acordat unei reviste cu privire la activitatea hotelierilor de pe litoral si a agentiilor de turism, in care a folosit expresii nu tocmai cuviincioase.

Avem nevoie de legi simple si eficiente


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.