Doi inspectori ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-au deplasat, ieri, la Curtea de Apel Bucuresti si la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a verifica daca magistratii au respectat normele deontologice in caz
Doi inspectori ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-au deplasat, ieri, la Curtea de Apel Bucuresti si la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a verifica daca magistratii au respectat normele deontologice in cazul omului de afaceri Ovidiu Tender cand au dispus, duminica noaptea, prelungirea cu inca 30 de zile a mandatului sau de arestare preventiva, au anuntat surse judiciare.
Un inspector verifica modul in care au instrumentat dosarul judecatorii din complet, iar celalalt modalitatea de sustinere a acuzarii de catre procurorul de sedinta. Inspectorii CSM au strans materiale si urmeaza sa redacteze lucrarea, au precizat sursele judiciare. Aceasta dupa ce, inca de la iesirea din sala de judecata, unul dintre avocatii lui Ovidiu Tender, Gheorghita Mateut, a spus ca va depune plangeri penale impotriva judecatorilor din complet, pe care i-a acuzat de abuz in serviciu si fals intelectual in acte oficiale. Avocatul a declarat ca presedintele completului de judecata "a zbierat la avocati", a batut cu pumnul in masa, a refuzat cereri inaintate de aparare, a hotarat ca sedinta sa nu fie publica si, mai mult, "se afla in stare de ebrietate". De asemenea, Gheorghita Mateut a spus ca acelasi judecator nu l-a lasat sa-si sustina concluziile finale, iar la un moment dat atat el, cat si celalalt avocat, Victor Ponta, au fost scosi din sala de judecata, pe motiv ca nu au o tinuta corespunzatoare. Avocatii au fost deranjati de maniera in care judecatorii s-au pronuntat in acest dosar.
Magistratii au parasit sala de judecata pentru a delibera, cu cateva minute inainte de orele 24.00, cand expira mandatul de arestare emis anterior pe numele lui Tender. Gheorghita Mateut a precizat ca judecatorii au luat decizia in cazul lui Tender, dupa aceasta ora, iar pentru a se incadra in termen, actele au fost intocmite de catre grefier inainte ca judecatorii sa se pronunte.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.